Teknoloji

Sony Pictures korsanları The Interview’i izlemeye gidecekleri terör saldırısıyla tehdit etti

the-interview-101214

Sony Pictures’a sanal saldırı düzenleyen korsanlar, tüm bu hengamenin kaynağı olan The Interview’i izlemeye gidecek insanları tehdit etmekten geri kalmadı. Sanal korsanlar insanlara filmin gösterileceği sinemalardan uzak durmalarını söyleyerek insanlara eylemlerinin fiziksel bir boyut kazanabileceği mesajını da vermiş oldu. Yapılan son açıklamanın ardından grubun daha önce bahsettiği “Noel hediyesi”nin bir terörist saldırı olabileceği ihtimali de akıllara yerleşmiş durumda.

Guardians of Peace isimli korsan grubu yayınladığı mesajda terörde eğlence arayanların nasıl acı bir kaderle lanetlendiğinin hem filmin galasında hem de diğer gösterim alanlarında kanıtlanacağı öne sürüldü. Grup mesajında 11 Eylül terörist saldırısına göndermede bulunmayı da ihmal etmedi. Söz konusu tehditle eş zamanlı olarak Sony Pictures CEO’su Michael Lynton ile ilgili bazı e-postaların yayınlanmış olması söz konusu tehditin başka bir topluluk tarafından yapılmış olması ihtimalini akıllara getirse de, bu ihtimal kulağa pek mantıklı gelmiyor.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu tehditlerin gerçeğe dönüşeceği konusunda ortada herhangi bir tehdidin bulunmadığı belirtildi. Açıklamaların güvenilirliğinin analiz edildiğini söyleyen yetkililer, ortada ABD’deki sinemaların tehdit altında olduğuna dair güvenilir bir istihbaratın bulunmadığının altını çizdiler.

Filmin Los Angeles’taki galası geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmişti. Ancak bu durum filmin gösterileceği diğer salonlara ilişkin tehlikeyi ortadan kaldırmıyor. Tehditleri ciddiye alan Sony Pictures, filmin New York’taki galasını iptal etme kararı. Los Angeles Polis Departmanı ise Noel tatili süresince sinemalardaki güvenliğin artırılacağını açıkladı. The Interview ABD’de 25 Aralıkta vizyona girecek.

İLGİLİ HABERLER