Eğlence

Sony Pictures siber saldırı davasında uzlaşmak için eski çalışanlarına 8 milyon dolar ödeyecek

sony imx500

sony-logo-mwc-2015

Sony Pictures’a düzenlenen geniş kapsamlı ve yıkıcı siber saldırının üstünden neredeyse bir yıl geçmiş durumda. Ancak siber saldırının yarattığı etki halen Sony’nin başını ağrıtmaya devam ediyor. Saldırının ardından kişisel verilerinin yeterince iyi korunmadığı gerekçesiyle eski çalışanları tarafından dava edilen Sony Pictures, uzlaşmak için toplamda 8 milyon dolarlık ödeme yapmayı planlıyor.

Variety’de yer alan habere göre, şirket saldırının ardından eski çalışanlarının kendilerini kimlik hırsızlığından korumak için yaptıkları harcamaların bedelini karşılamak için toplamda 2 milyon dolar ödeyecek. Buna ek olarak, kimlik hırsızlığının yol açtığı zararın telafisi için 2.5 milyon dolarlık bir fon oluşturulacak. Bu fondan her çalışan maksimum 10 bin dolar alabilecek.

Davacıların avukat ücretleri ve dava maliyetlerinin tamamı da Sony Pictures tarafından karşılanacak. Söz konusu bedelin de toplamda 3.5 milyon doları bulması öngörülüyor. Şirket, önümüzdeki iki yıllık sürede de çalışanlarının aldığı kimlik hırsızlığından korunma servisinin bedelini karşılayacak.

Sony Pictures ile eski çalışanlarının uzlaşacağına dair haberler geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Siber saldırının ardından oluşan kaos göz önüne alınınca üstünde uzlaşılan rakamın kulağa biraz düşük geldiğini belirtmek gerekiyor. Sony, geçtiğimiz yaz PlayStation’da oluşan bir veri açığının ardından açılan davada uzlaşmak için toplamda 15 milyon dolar ödemişti. Sony Pictures ile eski çalışanları arasındaki uzlaşmanın mahkeme tarafından onaylanmasında herhangi bir pürüz yaşanması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER