Teknoloji

Sony Pictures’a saldıran sanal korsanlar içerideki çalışanlarla işbirliği içinde olduklarını iddia ettiler

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-pictures-261114

Sony Pictures’ın sistemleri uğradığı sanal saldırının ardından devre dışı kalmış, buna ek olarak stüdyonun sosyal medya hesapları da saldırgan grubun kontrolü altına girmişti. Ekip sosyal medya aracılığıyla Sony Pictures yönetimine karşı tehditlerde bulunurken, Sony Pictures çalışanları elleri kolları bağlı bir şekilde kaldıklarını, bilgisayarların kontrolünü ele alamadıkları için günlük işlerini de gerçekleştiremediklerini belirtmişlerdi.

En büyük sinema stüdyolarından birinin işleyişine önemli bir darbe vuran saldırganlar, The Verge sitesine yaptıkları açıklamalarda ilginç sözler sarfettiler. Siteye yazılı açıklama gönderen korsanlardan biri, taleplerinin eşitlik olduğunu, ancak Sony’nin eşitlikten taraf olmadığını dile getirdi. Saldırgan hedeflerinin Sony Pictures’ın üst yönetimi olduğunu vurgulamayı ihmal etmedi. Nihai hedefleri halen belirsiz olsa da, saldırganlar Sony Pictures CEO’su Michael Lynton için Twitter’da “suçlu” ifadesini kullanarak hedef kitleleri konusunda ipucu vermişlerdi.

Saldırganların Sony’ye ait oldukça önemli şirket içi verilere de sahip oldukları iddia ediliyor. “lena” adını kullanan sanal korsan, saldırının yöntemi konusunda muğlak ifadeler kullansa da, şirketin tüm kapıları kapatmadığını ve kendilerinin de şirket içinde benzer çıkarları paylaşan kişilerden içeri girmek için yardım aldığını ifade etti. Kullanılan kelimeler muğlak anlamlara sahip olsa da, saldırganların Sony içinden destek aldığı iması rahatlıkla anlaşılıyor.

Sony saldırının detaylarına ilişkin sessizliğini koruyor. Şirketten yapılan ilk açıklamada IT kaynaklı bir sorunun araştırıldığı belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER