Teknoloji

Sony Pictures’ı çökerten zararlı yazılımın Kore kaynaklı olduğu ortaya çıktı

sony-pictures-261114

AlienVault isimli şirket tarafından gerçekleştirilen araştırma, Sony Pictures’a düzenlenen sanal saldırıda Kuzey Kore’nin parmağı olabileceğini somut biçimde ortaya koyuyor. Kodun FBI tarafından yayınlanan örneklerinden faydalanan AlienVaults direktörü Jamie Blasco, zararlı yazılımın şirketin kovanına düşen bir örneğini takip ederek bazı analizler gerçekleştirdi. Zararlı yazılımın derleyici verilerine bakıldığı zaman yazılımın 22-24 Kasım tarihleri arasında, yani Sony saldırısından birkaç gün önce oluşturulduğu ve Korece yazıldığı görülüyor.

AlienVault’un iddiasına rağmen Kuzey Kore sanal saldırıyla olan bağlantısını reddetmeyi sürdürüyor. Reuters’a konuşan Kuzey Koreli bir diplomat, ülkesinin sanal saldırganlığa ve korsanlığa karşı uluslararası normlara uymaya söz verdiğinin altını çizdi. Sony’nin yeni filmi The Interview’de Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a karşı düzenlenen komik bir suikast girişimi hikayesi anlatıldığı için Kuzey Kore’nin bu saldırıyı düzenlediği öne sürülse de, Sony Pictures yaşananların ardından Kuzey Kore’ye karşı bir suçlamada bulunmuş değil.

Yine de, Sony’nin bu tutumu AlienVault tarafından ortaya koyulan bulguların önemini eksiltmiyor. AlienVault’un analizi bugüne kadar sadece bir iddia olma özelliğini taşıyan Kuzey Kore bağlantısını net biçimde kanıtlayan ilk belge olması açısından büyük önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER