Teknoloji

Sony Pictures korsanları ünlülerin ve şirket çalışanlarının kişisel bilgilerini yayınladı

slyvester-stallone-051214

Sony Pictures’a düzenlenen sanal saldırının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, şirket adına işlerin düzeldiğini söylemek pek mümkün değil. Saldırının ardında Kuzey Kore’nin bulunduğuna dair güçlü iddialar henüz kanıtlanmazken, saldırganlar şimdi de şirketin veri tabanından elde ettikleri özel verileri internette yayınladı. İnternette yayınlanan 33 bini aşkın veride şirketin bilgisayarlarına, kredi kartlarına, sosyal medya hesaplarına ait şifreler ve 47 bin eski ve mevcut Sony çalışanına ait sosyal güvenlik numaraları bulunuyor.

Kişisel bilgileri internete sızanlar arasında ünlü oyuncu Slyvester Stallone, Rebel Wilson ve Kuzey Kore’nin tepkisini çeken yönetmen Judd Apatow da bulunuyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, sosyal güvenlik numaralarının yanı sıra Sony Pictures’ın 2000’den bu yana birlikte çalıştığı kişilerin ücretleri, ev adresleri ve kontrat bilgileri bulunuyor.

Buzzfeed’de yer alan haberde, halihazırda dosya paylaşım servislerinde bulunan bu bilgilerin şifresiz dokümanlarda saklandığı ve dosya isimlerinin de son derece basit tutulduğu belirtildi. Sanal korsanlar Sony Pictures’ın YouTube, Facebook, Twitter ve MySpace giriş bilgilerine ek olarak; Bloomberg ve Lexis/Nexis gibi araştırma servislerine, ücretli veri servisi comScore’a, Sony Pictures’ın senaryo departmanı e-postasına, şirketin Amazon ve FedEx hesaplarına ait şifreleri de yayınladı.

Sony Pictures tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şirketin yaşananlardan derin bir üzüntü duyduğu belirtildi. Şirket eski ve yeni çalışanlarına bir yıl boyunca ücretsiz kredi görüntüleme ve dolandırıcılık önleme hizmeti sunacak.

İLGİLİ HABERLER