Teknoloji

Sony Pictures CEO’su: Bu saldırı bizi yıkamayacak

sony-pictures-091214

Maruz kaldığı sanal saldırının ardından neredeyse tüm sırları açığa çıkan ve ciddi bir prestij kaybı yaşayan Sony Pictures, kriz yönetimine gecikmeli de olsa başlamışa benziyor. Öncelikli olarak medya kuruluşlarından sızan belgelere ilişkin haber yapmayı durdurmalarını isteyen şirket, çalışanlarına özel toplantılar da düzenliyor. Variety’nin haberine göre, Sony Pictures’ın Culver City şehrindeki genel merkezinde iki CEO Michael Lynton ve Eşbaşkan Amy Pascal’ın başkanlık ettiği iki toplantı gerçekleştirildi. Lynton söz konusu toplantılarda gerçekleştirilen sanal saldırının kendilerini yıkamayacağı mesajını verdi.

FBI’ın konuyu en üst düzeyde araştırdığını söyleyen Lynton; e-posta, belge ve kişisel bilgilerin sızmasına rağmen çalışanların arasındaki birliğin bozulmamasından ötürü iş arkadaşlarını övdü. Normalde geçtiğimiz cuma günü gerçekleşmesi planlanan toplanın meteorolojik endişeler nedeniyle pazartesiye ertelendiği belirtilirken, toplantıya gösterilen yoğun ilgiden dolayı yüzlerce çalışanın salonun dışında kaldığı ve ikinci toplantının da dışarıda kalanlar için düzenlendiği bildirildi. Şirketin New York çalışanlarının da toplantıyı uzaktan izlemesinin planlandığı, ancak teknik problemler nedeniyle bu planın gerçeğe dönüşmediği de gelen haberler arasında.

Sony Pictures’a sanal saldırı düzenleyen korsanların Noel gününde yeni belgeler yayınlama tehdidi şirketin tepesinde sallansa da; CEO Michael Lynton, çalışanlara stüdyonun geleceği konusunda endişe duymamaları tavsiyesinde bulundu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER