Teknoloji

Sony Pictures bazı kritik sistemleri şubat ayının başında yeniden çalıştırmayı planlıyor

sony-new-york-merkez-180113

Sony, mali yılın üçüncü çeyreğine ait finansal raporunun teslimi için uzatma isteyeceğini açıkladı. Şirket uzatma talebinin gerekçesi olarak ise Sony Pictures’a düzenlenen kapsamlı siber saldırıyı gösterdi.

Siber saldırının ardından Sony Pictures’ın finansal sisteminin büyük kısmının ve kritik BT uygulamalarının tedbir amaçlı olarak kapatıldığı belirtilirken, bu sistemlerin şubat ayının ilk günlerinde yeniden başlatılacağı ifade edildi.

Kapalı sistemler nedeniyle raporu tamamlayamayacak olan şirket, daha önce 4 Şubat olarak belirlediği yayın tarihini ileri bir tarihe erteleme kararı aldı. Erteleme için gerekli başvuruları yapan Sony, hissedar konferansını 4 Şubatta gerçekleştirme kararını ise değiştirmedi.

Konferansta yıl sonu dönemini ne kadar iyi geçirdiğini ortaya koymak isteyen Sony, bir yandan da saldırıdan fazla etkilenmediği mesajını vermeyi de ihmal etmedi. Şirketten yapılan açıklamada siber saldırının finansal sonuçlara olan etkilerini değerlendirildiğini, ancak ciddi bir sorun beklentisi olmadığı ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER