Eğlence

Sony NGP’nin çıkışı Japonya’daki deprem ve tsunami felaketi nedeniyle gecikebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin Next Generation Portable (NGP) oyun cihazının küresel çıkışı geçtiğimiz ay Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunami felaketi nedeniyle gecikebilir. Bloomberg’e göre Sony NGP’yi bu yılın sonuna kadar Asya, Avrupa ve ABD gibi bölgelerde aynı anda satışa sunmak yerine bu yıl içinde sadece bir bölgede satışa sunabilir.

Sony Computer Entertainment America başkanı Jack Tretton bu açıklamayı yaptı, ancak ilk olarak hangi bölgenin bu taşınabilir oyun konsolunu edineceğini açıklamadı. Tretton, Sony’nin bu yılın sonuna kadar en azından bir bölgede NGP’yi piyasaya sürmeyi hedeflediklerini, gecikmenin oyun geliştiricilerine yazılımlarını tamamlamak için ek süre sağlayacağını belirtti.

Sony’nin yeni nesil oyun cihazı NGP geçtiğimiz ocak ayında şirketin yöneticisi Kazuo Hirai tarafından tanıtılmış, bu cihazın PS3’ün gücünü bir mobil cihaza getireceği belirtilmişti. Cihazın makul bir fiyatla satılmasının düşünüldüğünü belirten Sony yöneticileri cihazla birlikte indirilebilir dijital oyunların da aynı anda sunulacağını vurgulamıştı.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER