EğlenceManşetler

Sony NGP: Yeni nesil PlayStation Portable

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tahmin edildiği gibi, Sony daha önce PSP2 kod adını taşıyan yeni nesil taşınabilir eğlence sistemini ya da NGP’yi tanıttı. 2011’in sonlarına doğru piyasaya çıkması beklenen bu yeni taşınabilir oyun konsolunda dört çekirdekli ARM Cortex A9 işlemci ve Imagination Technologies PowerVR SGX543MP4+ grafik işlemci bulunacak.

Sony NGP’de 5 inç’lik, 960 x 544 çözünürlüklü, çoklu dokunma destekli OLED ekran bulunacak. Cihazın arkasında ise çoklu dokunma destekli pad bulunacak. Sony cihazın arkasında yer alan pad sayesinde oyun oynarken dokunma, tutma, itme ve çekme gibi hareketlerin yapılabileceğini söylüyor.

Sony NGP’nin önde ve arkada olmak üzere iki tane kamerası, jiroskop, ivmeölçer, üç eksenli dijital pusula gibi çeşitli sensörleri ve GPS desteği bulunuyor. 3G, WiFi b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR, A2DP stereo kulaklık desteği gibi kablosuz bağlantı özellikleri sunan Sony NGP’de oyunlar flaş bellek kartlarına depolanabiliyor, ancak NGP ve Android’li akıllı telefonlar için açılan yeni içerik mağazası PlayStation Suite’de erişim olacak.

3DS’in StreetPass özelliğine benzer şekilde, Sony NGP’de de Near adı verilen yeni bir servis bulunuyor. PlayStation Network’ün bir parçası olan bu serviste oyuncular yakınlarındaki PlayStation oyuncularını ve onların neler o an ne oynamakta olduğunu ya da daha önce neler oynadığını görme fırsatı bulacak. Kablosuz bağlantı üzerinden çoklu oyuncu desteğinin sunulduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Her bir NGP oyunu Live Area erişimine sahip olacak.

182.0 x 18.6 x 83.5 mm’lik boyutlara sahip olan ve çift analog çubuk barındıran Sony NGP’de alışılmış yön butonları, hamel butonu ve üstte yer alan tuşlar da mevcut. Sony NGP’nin fiyatı henüz açıklanmadı ve yıl sonundaki piyasaya çıkışa kadar da açıklanmayacak gibi görünüyor.

İlgili – SlashGear (Basın Bülteni)
İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER