Eğlence

Sony NFC destekli One-touch Remote ile ekran paylaşımını kolaylaştırıyor

Uzaktan kumanda Sony için alışılagelmiş kullanım alanlarına ek olarak ekstra bağlantı seçeneği anlamına da geliyor. Şirketin yeni üst sınıf Xperia cihazlarıyla birlikte video ve ses paylaşımını fazlasıyla kolaylaştıran One-touch Remote da kullanıcıların karşısına çıkacak.

Sony, kolay eşleştirme yaklaşımını bu gece CES 2013’te tanıttığı Xperia Z’de ortaya koymuştu. Şirketin One-touch ile sunduklarıysa sesin Bluetooth üzerinden bir hoparlöre ya da kulaklığa aktarılmasından biraz daha fazla. Uyumlu Xperia akıllı telefonlar One-touch’a dokunduruldukları zaman iki cihaz arasında hemen bir WiFi Direct bağlantısı kuruluyor ve ekran paylaşımı başlıyor.

Böylelikle fotoğrafları, videoları ve uygulamaları büyük ekranda görmek mümkün hale geliyor. Cihaz kumandaya ikinci kez dokundurulduğundaysa bağlantı kesiliyor. Şimdilik sadece Xperia cihazlarının desteklenmesi One-touch Remote açısından en önemli problem gibi gözüküyor. Ancak, şirketin kendi akıllı telefonlarına ayrıcalık sağlama isteğinin de son derece doğal olduğu bir gerçek. Sony’nin geliştirdiği bu özelliği pazarın diğer oyuncularına açıp açmayacağı belirsiz olsa da Sony’nin rakiplerinin bu konuda istekli olması kimseyi şaşırtmayacaktır.

İlgili >> Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER