Teknoloji

Sony DSLR makinelerdeki gibi deneyim sunan NEX-6’yı duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, NEX serisine yeni bir kompakt sistem fotoğraf makinesi ekledi. NEX-5 ve NEX-7 fotoğraf makinelerinin arasına oturan NEX-6’da Fast Hybrid AF adı verilen, faz ve kontrast algılama işlevlerini sensör üzerinde toplayan bir otomatik odaklama sistemi bulunuyor. NEX-5R’deki 16.1 megapiksel APS-C CMOS sensörünü barındıran bu makine kolay ve hızlı kullanıma olanak sağlayacak ikinci bir kadran barındırıyor. Böylelikle NEX-6 birçok DSLR makinedekine benzer bir kontrol deneyimi sunuyor.

Sony, NEX-6’ya Wi-Fi desteği eklemeyi unutmamış. Sony’nin geçtiğimiz günlerde tanıttığı PlayMemories servisi de makine tarafından destekleniyor. Makinede 2011 yılında tanıtılan NEX-7’deki elektronik vizör bulunuyor. 2.4 milyon noktalı bu OLED vizörün yanı sıra arkada 3 inç’lik bir LCD ekran da yer alıyor. NEX-6, 1920 x 1080 60i/60p/24p formatında Full HD video kaydı yapabiliyor. Makine dahili flaş ve yeni bir aksesuar monte yuvasıyla birlikte geliyor. Bu yuva sahip olduğu ek pinler sayesinde Sony’nin kendi aksesuarlarıyla da uyumluluk taşıyor.

NEX-6 da NEX-5R gibi saniyede 10 karelik patlama moduna sahip, tek veya sürekli odaklama eşliğinde bu özelliği kullanmak mümkün. Ne var ki, bu yenilik bile NEX-6’yı NEX-5R’nin önüne koymaya yetmiyor. Her iki makinenin, NEX-6’daki vizör ve çift kadranlı yapıyı saymazsak, hemen hemen aynı olduğunu söyleyebiliriz.

Galeri: Sony NEX-6
[nggallery id=1041]

Sony NEX-6 kasım ayında çıkacak. Sadece gövdesinin yurt dışı satış fiyatı 850 dolar olarak belirlendi. Farklı lens seçenekleriyle birlikte bu fiyat daha yukarı çıkıyor. Fiyatları aşağıdaki ilgil bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili >> Sony

İLGİLİ HABERLER