Teknoloji

Sony MWC 2020 etkinliğinin tarihini duyurdu

sony mwc 2020

2020 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020), 24-27 Şubat tarihleri arasında İspanya’nın Barselona şehrinde gerçekleştirilecek. Akıllı telefon üreticileri, kongre kapsamında düzenleyecekleri etkinliklerin tarihlerini açıklamaya devam ediyor. MWC 2020 etkinliğinin tarihini açıklayan şirketlerin arasına son olarak Sony katıldı.

Sony, uzun yıllardır MWC etkinliklerini kongrenin resmi olarak başladığı pazartesi gününün sabahında düzenliyor. Japon teknoloji devi, bu geleneği MWC 2020’de de bozmuyor. Şirket, MWC etkinliğini 24 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirecek. Etkinlik Türkiye saatiyle sabah 10:30’da başlayacak.

Sony’nin bu etkinlikte en az bir tane Xperia serisi akıllı telefon tanıtması bekleniyor. Geçtiğimiz yılların aksine, Sony’nin tanıtacağı telefonlara dair pek fazla detay sızmış değil. Şimdiye kadar sadece Xperia 5 Plus adını taşıdığı söylenen bir telefona ait olduğu belirtilen taslaklar ortaya çıktı. 2019’da tanıtılan Xperia 5’in devamı olacağı anlaşılan bu telefonun amiral gemisi kategorisinde olacağı konuşuluyor.

Sony MWC 2020 etkinliğinde orta segment bir telefon tanıtabilir

Xperia 5 Plus’a dair detaylar ise şu an için sınırlı. Ancak Sony’nin 21:9 görüntü oranına sahip ekranlardan 2020’de de vazgeçmeyeceği düşünülüyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 865 işlemcisinin bulunması da beklentiler arasında yer alıyor.

Sony’nin orta segmentte konumlanan bir akıllı telefonu da kullanıcıların karşısına çıkarabileceği söyleniyor. Bu telefonun kalbinde Snapdragon 765 işlemcinin bulunması öngörülüyor. Snapdragon 765’in varlığı, cihazın 5G’yi de destekleyebileceği anlamına geliyor. Ancak bu cihaz hakkında bilinenlerin sınırlı olduğunu söylemekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER