Teknoloji

Sony de MWC 2020’ye katılmaktan vazgeçti

sony imx500

2020 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020) kapsamında düzenleyeceği etkinliğin tarihini duyuran ilk şirketlerden birisi de Sony’ydi. Ancak tüm dünyayı korkutan Coronavirus salgını, Japon teknoloji devinin de planlarını değiştirmesine neden oldu. Sony, MWC 2020 katılımını Coronavirus salgını nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

Sony’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şirketin Coronavirus salgınıyla ilgili gelişmeleri uzun süredir yakından takip edildiği belirtildi. Açıklamada salgın nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü’nün de 30 Ocak 2020 itibarıyla “küresel acil durum” ilan ettiği hatırlatıldı.

Müşterilerinin, iş ortaklarının, basın mensuplarının ve çalışanlarının sağlığını düşündüğünü belirten Sony; bu nedenle Barselona’da gerçekleştirilecek MWC 2020’ye katılmaktan ve burada etkinlik düzenlemekten vazgeçildiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu kararı almanın şirket adına zor olduğunun da altı çizildi.

Sony MWC 2020 etkinliği yerine çevrimiçi tanıtım yapacak

Sony’nin MWC 2020 etkinliği, 24 Şubat günü Türkiye saatiyle 10:30’da başlayacaktı. Şirket, aynı gün ve saatte, resmi Xperia YouTube kanalında yayınlayacağı bir etkinlik gerçekleştirecek. Dolayısıyla Sony’nin yeni akıllı telefonlarını tanıtmaktan vazgeçmediği söylenebilir.

Sony’den önce başka şirketler de MWC 2020 etkinliklerini iptal etmişti. LG, ZTE, Nvidia, Ericsson ve Amazon bu şirketler arasında öne çıkıyor. Samsung‘un da MWC 2020’de çok daha sınırlı bir ölçekte boy göstereceği söylense de, Güney Koreli şirketten henüz bu konuda bir doğrulama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER