Teknoloji

Sony Music Japonya’nın web sitesi de saldırıya uğradı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Güvenlik uzmanları PlayStation Network saldırısının ardından, Sony’nin yaralarını sarması için uzun bir yolu olduğunu iddia ettiklerinde şaka yapmıyormuş. Her gün yeni bir güvenlik problemi su yüzüne çıkmakta. Sony Music Yunanistan‘ın web sitesinin ardından Sony Music Japonya’nın web sitesi de hacklendi.

SQL enjeksiyon yöntemiyle hack edilen bu sitede herhangi bir isim, şifre veya kişisel bilgi yer almadığı için herhangi bir bilgi hırsızlığı durumu söz konusu değil. Ancak korsanlar başka iki sunucunun daha tehlike altında olduğu ve bu sunucuların daha hassas bilgileri içerdiği konusunda uyarıda bulunmaktan geri kalmadı.

Korsanların Lulz Security adı verilen bir gruba mensup olduğu düşünülüyor. Bu grup sitelere eğlence veya politik amaçlı saldırılar düzenlemesiyle biliniyor. Bu nedenle söz konusu saldırı kişisel bilgileri çalmaktan çok Sony’yi utandırmak için düzenlenmiş olabilir. Ne olursa olsun, bu faaliyet tabii ki bir suç kategorisine girmekte.

Sony’nin başına gelenler çevrimiçi ağların hassaslığının altını çizerken, müşterilere ve büyük şirketlere de güvenliğe daha fazla önem vermeleri konusunda ibret verici bir durum özelliği taşıyor. Sony şu anda korsanların hedefi durumunda, ancak meseleye bir de iyi yandan bakmak gerek. Korsanların düzenledikleri her yeni saldırı yeni bir açığı daha ortaya çıkarıyor ve bu da Sony’nin sorunlara müdahale sürecini hızlandırıyor.

İlgili – Sophos

İLGİLİ HABERLER