Teknoloji

Sony Mobile insansız hava araçları üstünde çalışıyor

sony imx500

sony-logo-mwc-2015

Sony, robot teknolojisi şirketi ZMP’ye daha önce sürücüsüz otomobil çalışmaları için yatırım yapmıştı. İki şirket şimdi de insansız hava aracı hazırlamak için birlikte çalışmaya başladı.

Her şeyin robotunu yapmayı amaçlayan ZMP, otomatikleşmiş sürüş teknolojileri genişletiyor. Bugüne kadar çalışmalarını yerde sürdüren ZMP, Sony’nin de desteğiyle havalanmaya hazırlanıyor. Sony ve ZMP’nin Aerosense adını verdiği ortaklık önümüzdeki ay hayata geçecek.

Sony’den yapılan açıklamaya göre, iki şirket arasındaki işbirliğinde Sony’nin kameraları, sensörleri ve iletişim teknolojisi ZMP’nin otomatikleşmiş sürüş teknolojisi ve robotik uzmanlığıyla bir araya gelecek. Ortaklığın çoğunluk hisseleri Sony Mobile’ın elinde bulunacak.

Sony ile ZMP arasındaki ortaklık sonucunda görüntü kaydı yapabilen otonom insansız hava araçlarının üretilmesi ve elde edilen görüntülerin buluta aktarılması hedefleniyor. Kısa vadede Sony markalı bir insansız hava aracı görmek pek mümkün olmasa da, şirket şimdiden “ölçme, araştırma ve inceleme” gibi görevleri yerine getirecek araçları için müşteri aramaya başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER