Teknoloji

Sony mobil ve TV iş kollarını satma fikrine açık

sony-logo-150115

Sony’nin son yıllarda sağlam bir kârlılık elde etmek için gösterdiği mücadelenin bir sonucu olarak VAIO markası elden çıkarılmıştı. Çıkan son bir habere göre Sony benzer bir adımı TV ve mobil iş birimleri için de atabilir. Kaynaklara göre Sony, faaliyet gösterdiği bütün iş birimleri için satış fikrini de değerlendiriyor. Bu durum Sony’nin çeşitli iş kolları için problem anlamına da gelebilir, bir yeniden doğuşun da işaretleri olabilir.

Sony’nin yönetim katına yakın olan bir kaynağın Reuters’e verdiği demece göre hiçbir iş sonsuz değil. Kaynak her bir segmentin Sony’nin işlerden çıkabileceğini anlaması gerektiğini söyledi ve her şeyin masada olduğunu işaret etti.

Sony TV iş birimini daha önce bağımsız şekilde işleyen bir bölüm hâline getirmişti. Mobil iş birimini de gelecekte temelde yer alacak bir iş modeli olarak belirlemişti. QR lensleriyle yeni bir ürün segmentini başlatmakta iyi bir iş çıkaran şirket Android saatleri tarafında da Smartwatch 3 ile güçlü bir seçenek sunmuştu.

Sony CES’su Kaz Hirai geçen hafta CES’te elektroniğin genel olarak, eğlence ve finans ile birlikte önemli bir iş olmaya devam edeceğini, ancak dikkatli şekilde yürütülmesi gereken çeşitli operasyonların bulunduğunu, bunların TV veya mobil olabileceğini kaydetmişti.

İLGİLİ HABERLER