Eğlence

Sony mobil oyun pazarına “Everybody’s Golf” ile giriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony mobil oyunOyun dünyasında sahne değişiyor. Mobil oyunlar her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Bu da oyun sektörünün önemli şirketlerini mobil oyun pazarına çekiyor. Nintendo, geçtiğimiz yılın sonunda Super Mario Run ile pazara ilk adımını atmıştı. Bir diğer Japon teknoloji devi Sony mobil oyun pazarına “Everybody’s Golf” ile merhaba diyor.

Japon teknoloji devi, mobil oyun pazarıyla ilk temasında temkinli bir tavrı tercih etmiş gibi görünüyor. 20 yıldır varlığını sürdüren Everybody’s Golf serisindeki bir oyunu akıllı telefon ve tabletlere getirmeyi seçen Sony, oyunu ilk etapta sadece ana vatanı Japonya’da yayınlayacak. Everybody’s Golf, uzun sayılacak mazisine rağmen popüler bir oyun değil. Ancak rahatlığı ve kolay oynanabilmesi, oyunu akıllı telefon ve tabletler için uygun hâle getiriyor.

Oyunun ilk etapta sadece Japonya pazarında sunulmasında PlayStation 4’ün ülkedeki satış performansının etkili olduğu düşünülüyor. PlayStation 4 Batı pazarlarında iyi bir satış performansına sahip olsa da, Japonya’daki rakamların Sony’yi tatmin etmediği söyleniyor. Bu durumda Japonya’daki kullanıcıların oyun için konsollar yerine akıllı telefon ve tabletleri tercih etmesinin etkili olduğu belirtiliyor.

Sony mobil oyun pazarı için başka oyunlar da hazırlıyor

Sony’nin mobil cihazlar için hazırladığı oyun listesinde Arc the Lad, Wild Arms ve Disgaea’nın da bulunduğu belirtildi. Everybody’s Golf ise yakında iOS ve Android için ücretsiz olarak yayınlanacak. Oyun, uygulama içi satın alma unsurları barındırıyor.

İLGİLİ HABERLER