Teknoloji

Sony mobil birimini başarılı kollarının arkasına saklıyor

sony xperia

Sony için akıllı telefon pazarında işler uzun süredir yolunda gitmiyor. Japon teknoloji devi iddialı hamleler yapsa da, yıllardır devam eden kötü gidişatı durdurmayı başarabilmiş değil. Sony mobil iletişim biriminin başarısızlığını gizlemenin yolunu bu birimi başarılı birimlerin arkasına saklamakta bulmuşa benziyor.

Şirket Görüntüleme Ürünleri ve Çözümleri, Ev Eğlencesi ve Ses, Mobil İletişim birimlerini tek bir çatı altında birleştiriyor. Bu yeni birim Elektronik Ürünler ve Çözümler adını taşıyor. Bu da kamera, TV ve mobil iletişim birimlerinin aynı şemsiye altında toplanacağı anlamına geliyor. Bunun Sony açısından nasıl bir sonuç vereceği konusunda ise şimdiden bir yargıda bulunmak pek kolay değil.

Analistler bu hamleyi, mobil iletişim birimini gerçek durumunu gizlemeye yönelik bir adım gibi görüyor. Yeni yapılanmayla şirketin kamera, TV ve akıllı telefon rakamlarını ayrı ayrı açıklamasına gerek kalmayacak. Şirketler, işlerin pek iyi gitmediğini göstermenin yolunu genellikle bu tarz adımlar atmakta buluyor.

Sony ise bu kararını birbirleriyle bağlantılı üç birimin işbirliğini kuvvetlendirecek bir hamle olarak değerlendiriyor. Sony’nin görüntüleme konusundaki uzmanlığına rağmen, Xperia telefonlarının kamera performansının iyi olmamasının altında şirket içi rekabetin yattığı iddia edilmişti.

Sony mobil iletişim birimi, kamera ve TV departmanlarıyla 1 Nisan itibarıyla resmen birleşecek. Bu yeniden yapılanmanın nasıl bir etki yaratacağını görmek içinse birkaç ay beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER