Teknoloji

Sony mobil cihazlar için yeni harici bataryaları tanıttı

Şarj aletleri her zaman her yere rahatlıkla taşınamıyor. Bu noktada kullanıcıların imdadına Sony’nin tanıtmış olduğu, cebe rahatlıkla sığan harici bataryalar yetişebilir. Normal bir akıllı telefon boyutuna sahip olan bu bataryalar 3500 mAh ile 7000 mAh arasında değişen kapasitelerde sunuluyor. Bu harici bataryalar Sony’nin ince lamine teknolojisini kullanıyor. Bu teknolojide batarya bileşenleri üst üste konuluyor, böylelikle hem ağırlık hem de materyal miktarı bakamından azaltma işlemi sağlanmış oluyor. Sonuç olarak ortaya süper ince bataryalar çıkıyor. Şirketin 7000 mAh kapasiteli harici bataryası sadece 1.27 cm’lik kalınlıkta geliyor geliyor ve böylelike cebe rahatlıkla sığabiliyor.

Sony bu yeni harici bataryaları akıllı telefonlar ve tabletlerle aynı boyutlarda olduklarını söyleyerek pazarlıyor, böylelikle mobil cihaz ile bataryanın bir arada rahatlıkla taşınabileceğini vurguluyor. 7000 mAh kapasiteli modelin yanı sıra 3500 mAh’lik daha küçük boyutlu yassı model, aynı zamanda 2000 mAh kapasiteli silindirik modeller de bulunuyor.

iPhone 5’in 1440 mAh, Galaxy S3’ün ise 2100 mAh’lik bataryaya sahip olduğunu düşünecek olursak, Sony’nin bu harici bataryalarının mobil cihazlar için ihtiyaç duydukları gücü fazlasıyla verdiğini söyleyebiliriz. Sony’nin belirttiğine göre 3500 mAh’lik versiyon 500 kez kulanılabiliyor ve bir akıllı telefonu normal bir şarj cihazı gibi 130 dakikada şarj edebiliyor. Bu bataryalar USB üzerinden 8 saatte, elektrik prizi üzerinden ise 4 saatte yeniden şarj oluyor.

Sony’nin bu yeni harici bataryaları ilk olarak Japonya’da, 13 Ekim tarihinde çıkacak. 14 Kasımda yeni modeller takip edecek. Fiyatların 30 ile 90 dolar arasında değişmesi bekleniyor. Sony, bu bataryaları küresel pazarda da piyasaya sürecek ve bu bataryalar muhtemelen Türkiye’ye de uğrayacak. Ne var ki, ne zaman ve ne kadara satılacağı henüz belirsizliğini koruyor.

İlgili >> TechHive

İLGİLİ HABERLER