Manşetler

Sony mobil birimine kâra geçmek için bir yıl süre verdi

sony imx500
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-logo-mwc-2015

Mobil dünyada büyük bir rekabet var ve herkesin bu rekabette barınabilmesi mümkün olmuyor. Bundan 10 yıl kadar önce piyasanın önemli oyuncularından olan Siemens ve Nokia’nın bugün esamelerinin okunmadığını biliyoruz. Sony’nin mobil arenada kaderinin hangi yönde olacağını önümüzdeki bir yılda göstereceği performans belirleyecek.

Sony CEO’su Kazuo Hirai Sony Mobile birimine bir yıl süre verdi. Eğer bu zaman zarfında birim kâra geçmeyi başarabilirse, önü açılacak. Aksi takdirde aralarında bölünmenin de bulunduğu alternatif seçenekler değerlendirmeye başlanacak.

Sony geçen ay tanıttığı Xperia Z5 serisi üst segment ve Xperia M5, Xperia C5 Ultra gibi cihazlarla iddialı olduğunu gösteriyor. Bu cihazlar yüksek satış rakamlarına ulaşabilir, ancak bir yıl içinde mobil birimi kâra geçirir mi, bunu zamanla görmek mümkün olacak.

Tabii ki, Kazuo Hirai’nin açıklaması Sony’nin mobil iş biriminin başarısız olması hâlinde 12 ay sonra kapanacağı anlamına gelmiyor. Daha çok bu birimin PC birimi gibi Sony bünyesinden ayrılması söz konusu olabilir.

Kazuo Hirai, elektronik ürün işlerinde yaptıkları değişimlerin etkisini göstermeye başladığını hissettiğini kaydetti. Üç yıl boyunca süren yeniden yapılanmanın etkilerini gösterdiğini, ancak akıllı telefonlar tarafında yeniden yapılanmayı devam ettirmeye ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Her ne olursa olsun, Sony’nin mobil iş biriminin durumunu düzeltmek gerekiyor. Sony mobil biriminin ana vatanı Japonya’daki payı yüzde 17.5 iken, bu oran ABD’de sadece yüzde 1. Ayrıca birim bu mali yıl için büyük bir işletme zararı açıklamaya doğru gidiyor.

İLGİLİ HABERLER