Teknoloji

Sony melez DualShock/Move kontrol cihazının patentini aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, geçtiğimiz yıl yaptığı bir patent başvurusu için geçtiğimiz günlerde onay aldı. DualShock/Move melezi bir oyun kontrol cihazı için yapılan başvurunun onaylanması ile birlikte hem klasik bir DualShock kontrol cihazı hem de ikiye ayrılıp Move kontrol cihazı olarak kullanılabilecek oyun kumandaları görmek mümkün olacak.

Cihazın patent başvurusundaki resmi adı ”Melez Ayrılabilir Hareket Kontrol Cihazı” olarak geçiyor. Fikir kulağa oldukça cesur gelse de, pek çok kişinin bu yönde bir beklentisi olduğu da rahatlıkla söylenebilir. Cihazın tasarımına bakıldığında ise klasik DualShock kontrol cihazının üst kısmına iki Move topunun yerleştirildiği görülüyor. Kumanda ortadan ikiye ayrılırken, her iki parçada da bir ivmeölçer, jiroskop, mıknatısölçer, titreşim özelliği ve hoparlör bulunuyor.

Cihazı tek ya da çift parça olarak kullanmak mümkünken, oyunların hangi kullanım şeklinin aktif olduğunu da algılayabileceği belirtildi. Move’da yer alan ve cihazı bileğe geçirmeye yarayan ipler bu melez kontrol cihazında da mevcut olacak. Sony’nin bu teknolojiyi PlayStation 3’te mi, yoksa gelecekte üreteceği cihazlarda mı kullanacağı ise henüz bilinmiyor.

İlgili >> GameSpot

İLGİLİ HABERLER