Teknoloji

Sony dokunmatik kontrollü MDR kablosuz kulaklığını tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-mdr-1abt

2014’te ciddi ölçüde büyüyen kablosuz kulaklık pazarının büyümesini 2015’te de sürdüreceğinin işaretlerini CES 2015’te görmek mümkün oluyor. Popüler MDR serisini genişleten Sony, dokunmatik kontrollü ve kablosuz MDR-1ABT’yi görücüye çıkardı. Kullanıcılar bir dokunuş veya sürükleme hareketiyle müziği başlatabiliyor, durdurabiliyor veya çalan şarkıyı değiştirebiliyor. Böylelikle akıllı telefona veya taşınabilir medya oynatıcısına uzanmadan müziği kontrol edebiliyor.

Bluetooth üzerinden müzik kaynağıyla bağlantı kurabilen Sony MDR-1ABT, kablolu bağlantının yokluğunda yüksek ses kalitesini korumak adına çeşitli teknolojilerden faydalanıyor. Dijital ses çeviricisi, S-Master HX dijital amfi ve Sony’nin dijital ses geliştirme motoru MDR-1ABT’de bulunan teknolojiler arasında yer alıyor. Ses geliştirme motoruyla tüm ses sinyallerini yüksek kaliteye yakın bir çözünürlüğe çekmek mümkün hâle geliyor. Eko önlemesi ve ses baskılaması da standartlar arasında yer alıyor.

Sony’nin MDR serisindeki ilk modeli olan MDR-10RBT, pazardaki diğer seçeneklerle kıyaslandığında pek parlak bir izlenim uyandırmamıştı. Ancak MDR-1ABT ile Sony doğru bir istikamete girmişe benziyor. İlkbahar aylarında piyasaya sürülmesi beklenen kulaklığın fiyatı konusundaysa şimdilik bir bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER