Teknoloji

Sony Google Assistant destekli LF-S50G ile Apple HomePod’a rakip oluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony lf-s50gSony LF-S50G adını taşıyan yeni bağlı hoparlörünü IFA 2017’de tanıttı. Görsel açıdan Apple HomePod’a bir hayli benzeyen ve HomePod’a yakın bir anlayış çerçevesinde işleyen hoparlörün merkezinde Google Assistant bulunuyor.

Apple HomePod ile olan benzerliğine rağmen, Sony yeni ürününü Google Home ile karşılaştırmayı tercih ediyor. Japon elektronik devi, LF-S50G’nin ses kalitesiyle akıllı ev pazarında fark yaratacağına inanıyor. Bu iddia, altında Sony imzası bulunduğu için kulağa pek de garip gelmiyor.

Cihazda vokal ve tiz notalar için tam teşekküllü bir hoparlör, baslar için derin bas hoparlörü ve sesin odanın geneline yayılmasını sağlayan çok yönlü ve iki kademeli bir yayıcı bulunuyor. Bluetooth, NFC ve Wi-Fi üzerinden başka cihazlarla eşleşen LF-S50G, çok odalı ses kontrol sistemlerini de destekliyor. Su sıçramalarına karşı dayanıklı olan hoparlör için siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor.

Sony LF-S50G ekimde satışa sunulacak

Sony’nin hoparlörü müziği başlatmak, şarkıyı geçmek veya sesi ayarlamak gibi işlemleri kullanıcıların hareketlerini algılayarak da gerçekleştirebiliyor. Ekim ayında satışa sunulacak LF-S50G’nin yurt dışındaki fiyat etiketinde 199.99 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER