Teknoloji

Sony lamba tek başına birçok işi yerine getiriyor

Sony lamba sahip olduğu akıllı yeteneklerle dikkat çekiyor. Bu yıl Japonya'daki evlere girmeye başlayacak lambanın marifetlerini yazıda bulabilirsiniz.
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony lamba ile ağa bağlı aygıtların akıllı telefonların yapamadıkları işleri yerine getirmesi fikrini iyice ileri taşıyor. Şirketin en yeni ürünü Multifunctional Light, yani çok fonksiyonlu lamba hiç beklemediğiniz işleri yerine getirebilme hünerine sahip.

Bu çok amaçlı lamba evdeki klima veya termostat gibi diğer cihazlarla iletişim kurarak nem sensörleriyle elde ettiği verileri paylaşabiliyor. Kızıl ötesi üzerinden TV ile konuşarak hareket sensörleri odada birisini algıladığında cihazın otomatik olarak açılmasını sağlayabiliyor. Bunun dışında üzerinde taşıdığı hoparlörler ve mikrofonla ev içinde bir kapalı iletişim sistemi olarak kullanılabiliyor. Üstüne üstlük sahip olduğu microSD kart yuvası sayesinde başka amaçlara da hizmet edebiliyor. Tüm bu işlevler akıllı telefon uygulaması sayesinde ev içinde veya dışında kontrol edilebiliyor.

Sony’nin bu akıllı ve yetenekli lambası Amazon’un geçtiğimiz yıllarda çıkardığı Echo hoparlörün yeteneklerinin bir lambaya sığdırılmış hâli gibi görünüyor. Echo ABD’de giderek daha fazla eve giriyor. Sony’nin lambası ise şu an sadece Japonya’da, 2016’nın ilk yarısında çıkacak. Fiyatı ve diğer ülkelerde piyasaya çıkıp çıkmayacağı şu an için bilinmiyor.

sony lamba sony-multifunctional-light-140116-2 sony-multifunctional-light-140116-3

İLGİLİ HABERLER