Teknoloji

Sony Kristal LED ekranını CES’te sergiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OLED TV üretimini kısma kararı aldığını açıklayan Sony, CES’te geleceğin TV teknolojilerinden olmasını umduğu Kristal LED Ekranı tanıttı. 55 inç’lik versiyonu sergileyen şirket, Full HD destekli bu ürünün ışık kaynağı olarak LED’lerden yararlandığını belirtti. Ekran her bir RGB (Kırmızı-Yeşil-Mavi) renkleri için piksel sayısına eşdeğer miktarda çok ince taneli LED’ler kullanıyor.

Bu durumda Full HD bir ekranda 6 milyona yakın LED ışık kaynağının kullanıldığını söyleyebiliriz. Sony’ye göre renkli LED’lerin bu kadar yüksek miktarda kullanılması dikkat çekici derecede yüksek kontrasta ve geniş bir renk gamına neden oluyor. Kristal LED ekran normal LED ekranlara göre renk gamının 1.4 kat daha fazlasını barındırıyor ve daha hızlı görüntü tepki süresi sunuyor. CES 2012’de gösterimde olan prototip TV’nin ışık şiddeti 400cd/m2’ye kadar çıkıyor, görüş açısı da 180 dereceya kadar varıyor. Sony, koyu ortamlarda kontrastın ölçülebilir limit değerlerden daha yüksek olduğunu iddia ediyor.

Sony’nin Kristal LED ekranlı TV’leri ne zaman piyasaya sunacağı ve bunların ne kadara satılacağıysa şu an için belli değil.

İlgili – Sony

İLGİLİ HABERLER