Teknoloji

Sony KOOV robotik eğitim kiti önümüzdeki yaz yayınlanacak

sony koov

Robotik teknolojilerin insan hayatındaki görünürlüğü her geçen gün biraz daha artıyor. Amazon’un teslimat yapan insansız hava araçları, Google’ın sürücüsüz araçları, Boston Dynamics’in robotları, bu görünürlüğün en somut örnekleri olarak gösterilebilir. Yapay zeka ve otomatik öğrenme alanlarında kaydedilen ilerlemeler de, robotik teknolojilerin gelişiminde önemli rol oynuyor.

Dolayısıyla robotik teknolojilerin önümüzdeki yıllarda bilim ve teknoloji eğitiminde önemli bir yer tutacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Bu ışığı gören Sony KOOV isimli eğitim setiyle robotik ve programlama çalışmalarının ilkokullara taşınmasına katkıda bulunacak.

Robotik teknolojiler, genç nesillerin bilime yönelik merakının artırılmasında önemli bir rol oynayabilir. Robotların yetenekleri ve yapabileceklerinin çocuklarının ilgisini rahatlıkla çekeceğini söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. Çocukların bir anda gelişmiş ve otomatik öğrenme yeteneğine sahip robotlar geliştirmesine pek ihtimal verilmese de, KOOV gibi eğitim setleri sayesinde karmaşık bilimlerle tanışmaları çok daha kolay hâle gelebilir.

Sony, şu an için KOOV’a dair fazla bilgi vermese de, logonun matematik ve diğer bilimlerle bağlantısını etkili biçimde kurduğu gözden kaçmıyor. Bloklar ve bir mikro kontrol cihazından oluşan KOOV ile bir robot inşa edecek olan çocuklar, daha sonrasında robotu kontrol için bir program geliştirebilecek. Sony KOOV’u 2016’nın yaz aylarında kullanıma sunmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER