Eğlence

Sony Kişisel İçerik İstasyonu ve Taşınabilir Kablosuz Sunucu tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony içerik depolama ve paylaşımında kullanılacak iki yeni ürününü tanıttı. Kişisel İçerik İstasyonu ve Taşınabilir Kablosuz Sunucu adını taşıyan bu cihazlar sayesinde kullanıcılar fotoğraf ve videolarını farklı cihazlara paylaştırabilecek şekilde tek merkezde toplayabilecek. Taşınabilir Kablosuz Sunucu akıllı telefon ve tabletler gibi mobil cihazlar için ekstra güç kaynağı işlevi de görüyor.

sony-kisisel-icerik-istasyonu-270213

Merkezi bir depolama istasyonu olarak işleyen Kişisel İçerik İstasyonu kullanıcıların verilerini yedekleyip saklıyor. Bu yedekleme işlemini USB’ye ek olarak iOS ve Android uygulamalarının yardımıyla kablosuz olarak gerçekleştirmek de mümkün. Birleşik bir video transcoder bulunan cihazda HD videoların oynatılması için HDMI portu da yer alıyor. Cihazda yer alan içerikleri mobil uygulamaların yardımıyla sosyal ağlar ve e-posta aracılığıyla paylaşmak mümkün.

Taşınabilir Kablosuz Sunucu ise sürekli hareket halinde olanlar için mantıklı bir seçenek. Akıllı telefon ve tablet sahiplerini hedef kitlesi olarak seçen cihazın aynı zamanda şarj yeteneğine de sahip olması. Taşınabilir Kablosuz Sunucu’da SD kart ve Memory Stick Duo yuvalarına ek olarak bir USB girişi de bulunuyor. Burada saklanan içeriğe de PWS Manager adındaki uygulamayla erişilebiliyor. Kullanıcıya içeriğe erişim iznine ek olarak yönetim izni de veren bu uygulama hem iOS hem de Android’de yer alıyor.

1 TB’lık dahili hafızaya sahip olan Kişisel İçerik İstasyonu’na erişim için Android 2.3 veya üstü bir işletim sistemine ya da iOS 6.0 veya üstü bir işletim sistemine sahip olmak gerekiyor. Her iki cihazın da yaz aylarında Avrupa’da satışa sunulacağı belirtilirken, fiyatlarına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

İlgili >> Sony

İLGİLİ HABERLER