Teknoloji

Sony kendini tekzip etti, 2011 serisi Xperia’lar için Jelly Bean kararı henüz verilmiş değil

Sony’nin 2011 Xperia serisindeki bazı telefonların Android 4.1 Jelly Bean güncellemesini almayacağı söylenmişti. Sony’nin Büyük Britanya kolunda görevli bir ürün yöneticisi Facebook sayfası üzerinden Xperia Arc S ve Mini Pro’nun en güncel Android sürümüne yükseltilmeyeceğini dile getirmişti. Bunun sonrasında bir sözcü Sony blogu üzerinden konuya açıklık getirdi.

Açıklamada yerel bir sözcünün Sony Mobile Büyük Britanya Facebook sayfası üzerinden 2011 Xperia akıllı telefonlarına dair Android 4.1 Jelly Bean yazılım geliştirme ve dağıtım süreciyle ilgili hatalı bilgi verdi, tüm cihazlarda Android işletim sistemi güncellemeleri için araştırmaların devam ettiği kaydedildi. Öte yandan Xperia S ve 2011 Xperia akıllı telefonları için Ice Cream Sandwich güncellemelerinin planlandığı gibi sürdüğü de vurgulandı. Söz konusu yazıda Xperia P ve diğer 2012 model Android telefonları için Ice Cream Sandwich güncellemelerinin önümüzdeki birkaç hafta içinde geleceği de vurgulandı.

Anlayacağınız, Sony şu anda telefonlarını Ice Cream Sandwich’e güncellemeye odaklanmış durumda. Bununla birlikte Jelly Bean ile ilgili seçenekler de değerlendiriliyor. Henüz herhangi bir cihazın Jelly Bean güncellemesi alacağı da açıklanmış değil, 2012’de çıkan üst sınıf Android telefonlarıyla ilgili olarak da bir güncelleme bilgisi verilmedi.

İlgili >> Sony

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER