Manşetler

Sony kârlılık amacıyla ses ve video işlerini de bünyesinden ayırıyor

sony-logo-160813

Kazuo Hirai 2012 yılında Sony’nin CEO’luk görevini üstlendiğinde, şirketin işlerini “One Sony”, yani “Tek Sony” sloganı eşliğinde yeniden organize etmeye koyulmuştu. Bundan yaklaşık bir yıl önce Hirai, TV işlerini ana şirketin bünyesinden ayırmaya, ayrıca Vaio kişisel bilgisayar birimini satmaya karar vermişti.

Hirai Sony’yi parçalara bölmeye devam ediyor, bugün de ses ve video işlerinin tamamen Sony’nin sahip olacağı iştiraklere verilmesine karar verildi. Yatırımcılara konuşan Hirai, şirketin akıllı telefon ve TV işlerini de tamamen satma olasılığını değerlendirmesi gerektiğini söyledi, bu durumda şirket medya, oyun ve Apple’ın iPhone’larının kameralarında da kullanılan görüntüleme sensörleri gibi daha kârlı iş birimlerine odaklanacak.

[quote_center]SONY MEDYA, OYUN VE GÖRÜNTÜLEME SENSÖRLERİ ÜRETİMİ İŞ KOLLARINA ODAKLANACAK.[/quote_center]

Sony’nin hedefi neredeyse on yıl boyunca edilen zararlardan kârlılığa dönmek ve Hirai bunun Sony’nin üretim yaptığı alanları daraltmaktan geçtiğine inanıyor. Bu, PlayStation ve iPhone gibi cihazların kameralarında da yer alan görüntüleme sensörleri gibi daha kârlı iş kollarını büyütmeye odaklanmaya imkan tanıyacak.

Hirai bugün gerçekleştirilen yatırımcı buluşmasında medyanın, oyunlar ve görüntüleme sensörlerinin yanında şirketin öncelikli üç iş kollarından bir tanesi olacağını, TV ve akıllı telefonun ise bunun altına konumlandırılacağını kaydetti.

Şirket bir yandan da geleceğe yönelik cesaret verici tahminler ortaya koydu, bu mali yıl için tahmin edilen kazançlarını zararda operasyon kârına çevirdi. Hirai bünyeden ayırmaların 2018 yılı sonu itibarıyla şirketin yıllık kazancının 500 milyar yene çıkmasına yardımcı olacağını vurguladı. Bu arada şirketin mart sonunda bitecek mali yıl için kazanç hedefi 20 milyar yen. Bu da üç mali yıl içinde 25 katlık artışın hedeflendiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER