Teknoloji

Sony Entertainment Amerika CEO’su Jack Tretton PS4’ün son tasarımı ve teknik özelliklerinin kesinleşmediğini söyledi

Sony’nin dün gerçekleştirdiği PlayStation 4 duyurusunun en ilginç taraflarından bir tanesi konsolun neye benzediğinin gösterilmemiş olmasıydı. Sony Computer Entertainment Amerika CEO’su Jack Tretton bunun nedeni olarak konsolun henüz hazır olmamasını gösterdi. AllThingsD sitesine bir röportaj veren Tretton, oynanabilecek içeriği sergileyebildiklerini, ancak çıkarıp gösterebilecekleri, seri üretime hazır bir kutunun olmadığını kaydetti. PlayStation 4’ün final tasarımı ve teknik özelliklerine yönelik geliştirme çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

playstation-4-210213

Tretton, PlayStation 4 kutusunu gösterme işinin yılın ilerleyen zamanlarına bırakılması kararını konsolu görmenin hünerleri görmek kadar önemli olmadığı düşüncesiyle destekledi. İnsanların konsola genellikle içine bir disk yerleştirecekleri zaman baktıklarını, genellikle bir dolap veya rafta saklandığını ve çoğu zaman ekrana bakıldığını söyledi. İşte Sony’nin de dünkü etkinlikte işin ekran kısmına odaklandığını kaydetti.

Sony, yeni konsolunun sahip olacağı teknik özelliklerin listesini de paylaşmıştı. Özel bir AMD işlemci, çift PlayStation Eye kamera ile hareket algılama ve 8 GB bellek gibi madddeler listede yer alıyor. Ancak geliştirme çalışmalarının hâlen devam ediyor olması yayınlanan listenin de son liste olmadığı ihtimallerini akıllara getiriyor. Ayrıca fiyat da henüz belirginlik kazanmış değil, yine de Tretton’ın PlayStation 4’ün, PlayStation 3’ün ABD’de satışa çıktığı 599 dolarlık ilk fiyatın altından piyasaya girmesi yönünde umudu varmış.

Bu arada Polygon sitesi 4K çözünürlükte oyunların PlayStation 4’te desteklenmeyeceği, ancak fotoğraf ve video gibi multimedya içeriklerinin PlayStation 4 aracılığıyla Ultra HDTV’lerde izlenebileceğini kaydetti. Buradan Sony’nin PlayStation 4’ü daha fazla 4K TV satmak için bir araç olarak kullanacağı sonucunu çıkarabiliriz.

İlgili >> Polygon, AllThingsD

İLGİLİ HABERLER