Teknoloji

Sony iştirakinden PS5 için özel bir SSD sürücü

sony ps5 ssd nextorage

Sony’nin yan kuruluşu Nextorage, PS5 için tam donanımlı bir SSD çıkardı.Bu donanım bir soğutma birimine sahip ve Sony’nin bir gereklilik olduğunu söylüyor. Sony’nin tavsiyelerini fazlasıyla aşacak kadar hızlı ve 1 TB ve 2 TB çeşitleriyle geliyor. Böylelikle oyunlar için bol miktarda depolama alanı sunulacaktır. Ancak dikkat edici bir husus var, o da biraz pahalı olması. İlginçtir ki, üreticisinin Sony ile bağlantısı olmasına rağmen resmi bir “PlayStation onaylı” damgası yok gibi görünüyor.

Nextorage kendisini bellek depolama çözümleri işinde uzmanlaşmış bir Sony grup şirketi olarak tanımlıyor. NEM-PA SSD’si PlayStation 5 uyumluluğu için tüm gereksinimleri karşılıyor. Sürücüyle ilgili haberler ilk ortaya çıktığında, PS5’in depolama alanını genişletmekle ilgili olarak çıkabilecek kafa karışıklığına çözüm gibi görünüyordu. Gerçekten de Nextorage’ın sürücüsü mükemmel bir uyum sağlıyor gibi görünüyor. Gigazine, bir ürünü test etti ve en azından oyun yükleme süreleri söz konusu olduğunda, sadece konsolun dahili SSD’si kadar hızlı olmadığını, NEM-PA’nın PS5’in yuvasına sanki onun için yapılmış gibi oturduğunu söylüyor.

Ne var ki, Sony’nin PS5’e özel bu SSD’si Japonya dışında satılmıyor. 1 TB model için 36444 Japon yeni, yani yaklaşık 2864 TL fiyat veriliyor. Bu da onu PS5’e özel birçok yüksek kapasiteli ve rahat bulunan modelden daha pahalı hâle getiriyor.

Ayrıca, Nextorage’ın bir Sony yan kuruluşu olmasına rağmen, PlayStation ekibinin bu SSD’nin geliştirme çalışmalarına herhangi bir katkısı yok gibi görünüyor. Sony’nin ortaklıktaki rolünün diğer ortakla yakın olduğu belirtiliyor. Digitimes, Phison Electronics’in artık şirkette yüzde 49 hisseye sahip olduğunu bildiriyor, bu da Nextorage’ın hakkında sayfası tarafından destekleniyor. Nextorage PS5’e özel bir YouTube videosu yayınladı. PS5’te kullanılan SSD’den bahsediyor, ancak açıklamada “Bu, Sony Interactive Entertainment Inc’in lisans programı kapsamında geliştirilmiş bir ürün değildir. Tüm oyun başlıkları için uyumluluk ve performans garanti edilmez.” ifadesi yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER