Teknoloji

Sony iPhone ve Galaxy S III ile boy ölçüşecek gözde bir telefonun sözünü verdi

Bundan böyle akıllı telefonlar üreteceğini açıklayan ve işletim sistemi olarak da kendisini Android’e adayan Sony’nin Xperia serisi akıllı telefonlarının tasarım ve kullanıcı arayüzü bakımından kullanıcıları tatmin edecek nitelikte olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik gördüğümüz kadarıyla Sony’nin Xperia serisi akıllı telefonları da Türkiye’de ilgi görüyor. Ne var ki, küresel çapta baktığımızda Sony’nin rekabette Samsung ve Apple gibilerin gerisinde kaldığını görüyoruz.

Android cephesinde iPhone’un rakibi olarak gösterilen cihazlar genellikle Samsung ve HTC’nin üretimi oluyor. Buna bir de son olarak LG’nin çıkardığı Optimus G’yi ekleyebilirsiniz. Bu şirketlerin cihazları genellikle üst limitlerdeki donanımlarıyla iPhone ile karşılaştırılmayı hak ediyor. Sony’nin Xperia cihazları da her ne kadar ilgi çekici cihazlar olsa da, barındırdıkları teknik özelliklerin (örneğin: işlemci) bir kademe altta kalması onların rekabette biraz daha geri kalmasına neden oluyor.

Sony’nin satış sorumlusu Dennis Van Schie tarafından Financial Times’ın Almanya yayınına verilen röportajda da bu durum dile getirilmiş. Dennis van Schie bu noktada şirketin eksikliklerini bildiğini, yakın gelecekte Apple’ın iPhone’u ve Samsung’un Galaxy S III’üyle rekabet edecek gözde bir model çıkaracağını kaydetti. Bu açıklamanın ışığında Sony’den şöyle Samsung, HTC ve LG’nin çıkardıklarının ayarında; dört çekirdekli ve güncel sayılacak hızlı bir işlemci barındıran gözde model bekliyoruz.

İlgili >> Financial Times Almanya, PhoneArena

İLGİLİ HABERLER