Eğlence

Sony’den iPhone için özel oyun kumandası: Backbone One PlayStation Edition

sony iphone

Backbone One piyasadaki en iyi mobil oyun kumandaları arasında yer alıyor. Bu nedenle Sony iPhone için ilk oyun kumandasını çıkarırken Backbone ile çalışmayı tercih etmiş gibi görünüyor. Backbone One PlayStation Edition adını taşıyan oyun kumandası, PlayStation’ın DualSense kumandasına benzer şekilde çift tonlu bir tasarıma sahip.

Kumandadaki tuşların yerleşimi konusunda bir değişiklik söz konusu değil. Daha önce olduğu gibi, kumandada Backbone uygulamasını başlatmak ve oyundan ekran görüntüsü almak için özel tuşlar bulunuyor. Standart modelin asimetrik çubuk yerleşimi de muhafaza ediliyor. Kumandanın altında ise bir kulaklık jakı ve Lightning girişi bulunuyor.

Backone’un PlayStation hayranları için yaptığı değişikliklerin Backbone’un destek uygulamasında yoğunlaştığı görülüyor. Artık uygulamayı iPhone’u kumandaya bağlamadan kullanmak mümkün olacak. Böylelikle yeni oyunlara bakmak ve oyun seansları arasında arkadaşlarla iletişim kurmak kolaylaşacak. Bunlara ek olarak, uygulamaya Sony’nin oyunlarına özel bir sıra eklenecek.

Sony iPhone için Backbone ile birlikte hazırladığı Backbone One PlayStation Edition, 99 dolar karşılığında satışa sundu. Oyun kumandasını satın alanlar, Backbone+ servisine bir yıl boyunca ücret ödemeden erişebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER