Eğlence

Sony The Interview’i YouTube üzerinden de yayınlayacak (güncellendi)

the-interview-241214

CNN’in haberine göre, Sony ve Google son günlerin tartışılan filmi The Interview’in YouTube üzerinden de yayınlanması için anlaşmaya vardı. Taraflar arasındaki anlaşma konusunda henüz resmi bir açıklama gelmezken, filmin YouTube’da kiralama yöntemiyle izlenebileceği belirtildi. Recode sitesiyse The Interview’in Google Play üzerinden de kiralanabileceğini duyurdu.

Sony ve YouTube arasında nasıl bir anlaşma yapıldığı halihazırda belirsizliğini koruyor. Şu an için ortaya çıkan tek nokta The Interview’in YouTube üzerinden kiralama yöntemiyle izlenebilecek olması. Ancak CNN’in haberinde taraflar arasındaki anlaşmanın bozulma ihtimalinin halen masada olduğu da belirtiliyor. Görüşmelerin sorunsuz tamamlanması durumunda Sony’nin duyuruyu gün içinde yapması ve The Interview’i 25 Aralık itibarıyla YouTube’da yayınlaması bekleniyor. Google ve Sony arasındaki anlaşmanın finansal boyutu da henüz ortaya çıkmış değil.

The Interview’in YouTube üzerinden yayınında bölge kısıtlaması uygulaması oldukça muhtemel gözüküyor. Dolayısıyla şu an için sadece ABD’deki kullanıcıların filmi YouTube aracılığıyla izlemesi bekleniyor. Sony’nin dünyanın geri kalanında bu tarz bir yayın politikası izleyip izlemeyeceği henüz bilinmiyor.

Geçtiğimiz hafta The Interview’i vizyona sokmaktan vazgeçen Sony gelen tepkiler üzerine alternatif yöntemler aramaya koyulmuş ve bağımsız sinema salonlarından aldığı destekle filmi kısıtlı bir ölçekte de olsa gösterime sokma kararı almıştı. Şirketin bu süreçte Beyaz Saray aracılığıyla Apple’ın kapısını çaldığı da gün içinde ortaya çıkmıştı.

Güncelleme: Sony’nin filmin gösterimi için YouTube ile anlaştığı haberinin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra şirketten resmi açıklama geldi. The Interview’in YouTube Movies’e ek olarak Google Play ve Xbox Videos üzerinden de satın alınabileceği veya kiralanabileceği belirtilirken, şirket filmi izlemek isteyenler için SeeTheInterview.com isimli özel bir web sayfasını da yayına sokacağını açıkladı.

Türkiye saatiyle 20:00’dan itibaren çevrim içi platformlarda yayınlanacak olan The Interview’i kiralamak için 5.99, satın almak içinse 14.99 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER