Teknoloji

Sony 48 megapiksel çözünürlüklü IMX586 görüntü sensörünü duyurdu

sony airplay 2

Sony akıllı telefon pazarının en büyük görüntü sensörü tedarikçileri arasında yer alıyor. Şirket IMX586 adını taşıyan yeni CMOS sensörüyle bu konumunu biraz daha güçlendirmeyi amaçlıyor. Sony IMX586, 0.8 ?m ile dünyanın en küçük piksel boyutuna sahip kamera sensörü olma özelliğini taşıyor. Böylelikle 48 megapikseli 1/2 tipinde bir sensöre yerleştirmek mümkün hâle geliyor.

IMX586, performans bakımından SLR kameralarınkine benzer bir seviye vadediyor. Sony yeni görüntü sensörüyle akıllı telefonlarla daha önce görülmemiş kalitede fotoğrafların çekilebileceğinin altını çiziyor. Pozlama kontrolü teknolojisini ve sinyal işleme fonksiyonunu da doğrudan görüntü sensörüne yerleştiren Sony, bu sayede gerçek zamanlı karelerde dört kat daha yüksek dinamik aralığa ulaşılmasını mümkün hâle getiriyor.

sony imx586IMX586’da Quad Bayer renk filtresi dizilimi kullanılıyor. Bu dizilimde bitişik 2×2 pikselleri aynı rengi taşıyor. Böylelikle çekimlerde daha yüksek hassasiyet sağlamak mümkün hâle geliyor. Bitişik dört pikselden gelen sinyaller de eklendiğinde hassasiyet seviyesi 12 megapiksele eşit bir düzeye geliyor. Bu sayede parlak ve gürültü oranı düşük kareler yakalanabiliyor.

Sony IMX586 sensörünün sevkiyatına önümüzdeki eylül ayında başlayacak. IMX586’yı taşıyan ilk akıllı telefonların ne zaman satışa sunulacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER