Teknoloji

Sony’den daha küçük ve ucuz görüntü sensörü

sony imx318

Sony, son zamanlarda başka üreticiler için hazırladığı bileşenlerle adını kendi cihazlarıyla olduğundan daha fazla duyuruyor. Görüntü sensörleri de söz konusu bileşenler arasında sayılıyor. Japon üreticinin hazırladığı sensörler Apple ve Huawei gibi şirketler tarafından kullanılıyor. Samsung’un da yakında bu gruba katılacağı söyleniyor. 2016 Mobil Dünya Kongresi’nin başlamasına kısa bir süre kalan Sony IMX318 adını taşıyan yeni Exmor RS sensörünü görücüye çıkardı. 1/2.6 inç boyutundaki sensör maksimum 22.5 megapiksel çözünürlük sunuyor.

Hibrit oto fokus sistemiyse 0.03 saniye gibi kısa bir süre içinde odaklama gerçekleştirebiliyor. Seleflerine kıyasla çok daha küçük olan sensörde artık üç eksenli elektronik görüntü stabilizasyonu özelliği de bulunuyor.

IMX318’i şirketin geçtiğimiz yıl tanıttığı Xperia Z5’te bulunan IMX300 görüntü sensörünün farklı bir versiyonu olarak tanımlamak mümkün. Sony Xperia Z5, piyasadaki akıllı telefonlar arasında gelişmiş kamera yetenekleri sayesinde farklı bir konuma yerleşmeyi başarıyor. Hibrit oto fokus özelliğiyle cihazın kamerası hem çok hızlı işliyor hem de oldukça başarılı bir düşük ışık performansı sergiliyor.

Aynı teknolojinin Sony markası taşımayan telefonlara da gelmesi durumunda akıllı telefon fotoğrafçılığının kalitesi konusundaki tartışmalar tarih olabilir. Sony’nin yeni IMX318’in sevkiyatına önümüzdeki mayıs ayında başlaması bekleniyor. IMX318 barındıran cihazların ise yıl sonu itibarıyla raflarda olması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER