Eğlence

Sony ilk 30 günde 2.5 milyon PS Move oyun kumandası sattığını duyurdu

Sony PlayStation 3 Move oyun kumandasının piyasaya çıktığı ilk 30 günde toplam 2.5 milyon adet satıldığını duyurdu. Bunlardan 1 milyonu ABD ve Kanada’da, 1.5 milyonu Avrupa’da satılmış. Asya’daki satışlar ise henüz hesaba katılamıyor, çünkü bu ürün henüz oralarda satışa sunulmuş değil. Türkiye’de yaklaşık 150 TL’ye satılan bu oyun kumandası PS3 oyunlarını kolların hareketleriyle oynamaya imkan sağlıyor.

2.5 milyonluk satış rakamı etkileyici, ancak Reuters’in haberine göre Sony Amerika’daki PS Move taleplerini karşılamakta zorlanıyor. Sony Computer Entertainment America’nın başkanı ve CEO’su Jack Tretton’a göre arz talebi karşılama konusunda yetersiz kalıyor: “Geri dönüp üretimi iki katına çıkarmalıyız, şu anda maksimuma ulaşmış durumdayız.”

Sony’nin ABD’deki PlayStation Donanım Pazarlama Direktörü John Koller ise EyePets, Time Crisis: Razing Storm ve Start the Party gibi oyunların bu ülkede hâlihazırda piyasaya sunulmuş olmasının satışları olumlu yönde etkilediğini söylüyor.

Sony PlayStation Move oyun kumandalarının Türkiye’de de yoğun bir rağbet gördüğü söyleniyor. Bu kumandalar Asya’da da piyasaya çıktığında satış rakamları gözle görülür oranda yükselecektir diye tahmin ediyoruz.

İlgili – LA Times Technology

İLGİLİ HABERLER