Teknoloji

Sony IFA 2017’de neler tanıttı?

Sony GTK XB60
Sony GTK XB60

Sony IFA 2017’ye epey kalabalık bir ürün yelpazesiyle geldi. Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact ile Xperia XA1 Plus akıllı telefonun yanı sıra ses sistemleri, walkman müzik çalar ve diğer ürün gruplarında da epey yoğun bir ürün bombardımanı yaşanıyor. Bu yazıda Sony’nin IFA 2017’de tanıttığı yeni ürünleri detaylandırıyoruz.

Ses, TV ve Akıllı Ev

Sony, MDR-1000X’in takipçisi olarak nitelendirilen Yüksek Çözünürlüklü kablosuz gürültü engelleme özellikli stereo kulaklık modellerini IFA 2017’de tanıttı. Kafa bandı tarzdaki WH-1000XM2, enseden geçen kulaklık tarzı WI-1000X ve tam anlamıyla kablosuz WF-1000X olmak üzere, üç yeni kulaklık modeli piyasaya sürülüyor.

Bu 1000X serisi modellerin her birinin, Bluetooth kulaklıklarda sektör lideri gürültü engelleme düzeylerine sahip olduğuna dikkat çekiliyor. Aynı zamanda kullanıcının eylemlerini tanıyarak kullanım durumuna göre gürültü engellemeyi otomatik olarak açıp kapayan dünyanın ilk “Akıllı Ses Kontrolü” özelliği de bu kulaklıklarda bulunuyor. Müşteriler, sesi ayarlamak için sürekli olarak kulaklıkları çıkarak zorunda kalmanın yarattığı rahatsızlığın üstesinden gelerek, kendilerini tamamen yüksek kaliteli ses deneyimi ile sarmalamasına imkan veren üç tarzdan birini seçebiliyor.

Ayrıca, Sony’nin her yaşam tarzı ve moda seçimine uymak üzere bir dizi yeni renk ile sunulan yeni h.ear kulaklıkları da yine görücüye çıkıyor. Renkler, aynı zamanda Sony’nin en son Xperia ve Walkman ürünleri ile de uyum sağlayarak sayısız göz alıcı renk kombinasyonunun önünü açıyor.

Sony aynı zamanda Avrupa’da yeni 77 inçlik 4K OLED BRAVIA A1 serisinin çıkışını da duyurdu. Sony’nin eşsiz 4K HDR işlemcisi X1 Extreme sayesinde sağladığı çığır açıcı bir görsel deneyim sunmanın yanı sıra, Acoustic Surface (Akustik yüzey) teknolojisi ile ekranın titreşmesini sağlayarak sesin doğrudan TV ekranından yayılmasına imkan veriyor.

Sony, standında X1 Extreme ile donatılmış 4K LCD BRAVIA XE94/XE93 serisini, PlayStation 4 Pro ve diğer 4K HDR ürünleri ile birlikte sergileyerek 4K HDR dünyasının nasıl genişlediğini gözler önüne serecek. Ziyaretçiler, Sony’nin UBP-X800 Ultra HD Blu-ray oynatıcısı ve HT-ST5000 Sound Bar ile, 4K HDR’ın gerçekçi ve güçlü görüntüleri ve sesinin yanı sıra en son Dolby Aos ses kalitesini deneyimleme imkanına da sahip olacak.

Vitrinde yer alacak bir diğer ürün olan, Sony’nin dahili Google Assistant özelliğine sahip ilk kablosuz hoparlörü LF-S50G, yakında ABD, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa ve diğer pazarlarda tüketicilerle buluşacak ve kullanıcıların odanın herhangi bir köşesinden yüksek kaliteli müziğin ve 360 derece sesin tadını çıkarmasına imkan verecek. Sony’nin “Hareket ile Kumanda” özelliği sayesinde hoparlöre hiç dokunmadan, sadece yakınında elinizi sallayarak sesi ayarlamanız veya bir sonraki şarkıya geçmeniz mümkün olacak. JIS-uyumlu IPX3 sıçramaya dayanıklılık özelliği ile mutfakta dahi kullanıma uygun olan LF-S50G, Sony’nin ses kalitesi ve kullanım kolaylığına olan adanmışlığını yansıtıyor.

Öte yandan BRAVIA modelleri de yıl sonuna kadar dahili Google Assistant işlevi ile güncellenecek. Sadece LF-S50G veya BRAVIA uzaktan kumandanız üzerindeki Asistan ile konuşarak, ses veya video oynamaya başlayabilir, en son haberleri alabilir, hatta ses cihazları, ışıklar ve Wi-Fi ağına bağlı ve Google Assistant ile çalışan diğer IoT cihazlarını kontrol edebilirsiniz.

Fuar alanında ise, merkezinde Sony’nin yüksek kaliteli birbirine bağlı ses ve video ürünleri yelpazesinin yer aldığı bir akıllı ev gösterisi gerçekleştirilecek. Burada, LF-S50G, BRAVIA ve diğer Sony ürünlerinin yanı sıra diğer şirketlerden uyumlu cihazları kullanmanın farklı yolları gösterilecek. Aralarında oturma odası ve mutfakta çok odalı müzik çalma ve BRAVIA üzerinden restoran bilgisi arama ve göstermenin de bulunduğu potansiyel kullanıcı deneyimlerinin birçok örneği de yine burada sergilenecek.

Xperia Akıllı Telefonlar

Sony Mobile Communications, amiral gemisi yelpazesinde Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact ve süper orta sınıfta Xperia XA1 Plus olmak üzere üç yeni akıllı telefonun çıkışını duyurdu. Tüm modeller, 2017 sonbaharından itibaren global ölçekte temin edilebilecek.

sony xperia xz1
Sony Xperia XZ1

Xperia XZ1, aralarında en son Motion Eye kamera sistemi, HDR 5.2 inç Full HD ekran ve Yüksek Çözünürlüklü Sesin de bulunduğu Sony’nin gelişmiş teknolojilerinin kullanılması ile mümkün hale getirilen bir dizi üst sınıf özelliği de içinde barındırıyor.
Çığır açan yeni bir özellik de, Sony Mobile’ın üç boyutlu objelerin hızla ve kolaylıkla taranmasına imkan veren eşsiz kurum içi çözümü 3D Creator. 3D Creator’da, kameranın AR efektleri seçeneklerinde kullanmak için avatar yaraak, canlı duvar kağıdı oluşturmak, 3D çıkarası olarak sosyal medyada arkadaşlarınız ile paylaşmak ya da kalıcı bir hatıra için bir 3D yazıcıya göndermek gibi eğlenceli seçenekler bulunuyor.

Xperia XZ1 yüksek hızlı internet bağlantısının yanı sıra hızlı ve etkili performans için gücünü en son Qualcomm Snapdragon 835’den alıyor.

sony xperia xa1 plus
Sony Xperia XA1 Plus

Yeni Xperia XA1 Plus 23MP arka kamera, 5.5 inç Full HD ekran ve etkileyici ses performansı gibi başlıca özelliklere sahip. Ayrıca, 3430mAh kapasitesi sayesinde bataryanın tüm gün dayanacağından da emin olabilirsiniz.

Tohum Hızlandırma Programı

Sony aynı zamanda Tohum Hızlandırma Programı (Seed Acceleration Program ? SAP) kapsamında ortaya çıkan birkaç yeni ürün ve hizmeti de tanıttı. Bunlar arasında SAP Europe tarafından hayata geçirilecek ilk işlee olan Nimway ve toio oyuncak platformu yer alıyor. Nimway, Sony’nin kapalı mekan konumlandırma teknolojisini kullanarak kullanıcılara sadece toplantı odası katında bulunan bir ekrana yaklaşarak önceden kaydı yapılan Bluetooth özellikli akıllı telefonlarından hızlıca bir sonraki toplantının yerini görme imkanı veriyor. Ayrıca, kullanıcılar toplantı odalarının bulunabilirliğini ve iş arkadaşlarının bulunduğu yeri de bir akıllı telefon uygulaması yardımıyla görebiliyor. Operasyonel etkinliği ve çalışan verimliliğini artıran bu hizmet, önümüzdeki dönemde tüm Avrupa’ya yayılacak.

Oyun

PlayStation 4 sistemini bir üst düzeye taşıyan sanal gerçeklik sistemi PlayStation VR (PS VR), Sony standında sergilenecek. Ziyaretçiler, aralarında oyuncuların dünya dışı bir gezende savaşmak ve saldırgan düşman yaşam biçimlerinin şiddetli saldırıları karşısında eve dönüş yolunu bulmak için PS VR Aim Controller adı verilen silah tipi kumanda cihazını kullanabildiği Farpoint’in de aralarında bulunduğu çok sayıda VR içeriğin tadını çıkartabilecek.

İLGİLİ HABERLER