Teknoloji

Sony Honami Xperia Z1 adıyla tanıtılabilir

Sony’nin şu sıralar Honami kod adıyla anılan müstakbel amiral gemisi akıllı telefonunun Xperia Z1 adıyla tanıtılacağı iddia ediliyor. @doomlord_xda rumuzlu Twitter kullanıcısı tarafından belirtildiğine göre, son zamanlarda Xperia i1 ve Honami adlarıyla hakkında epey sızıntı gördüğümüz telefon Xperia Z1 olarak adlandırılacak.

sony-xperia-z1-dedikodu-200813

Söz konusu iddianın Android konusunda oldukça güvenilir bir ortam olarak nitelendirilen XDA-Developers’ın üyesi olan ve aynı zamanda daha önce Xperia serisiyle ilgili sağladığı detaylarla bilinen @doomlord_xda’dan geliyor olması, inandırıcılığı daha da artırıyor. Bu arada Fransız NowhereElse sitesinin editörü olarak bilinen @stagueve rumuzlu Twitter kullanıcısı da Honami’nin Xperia Z1 olarak tanıtılacağı iddiasını tekrarladı.

Sony, son olarak Xperia Z1 olarak adlandırılacağı öne sürülen telefonu 4 Eylül günü IFA’nın hemen öncesinde düzenlenecek basın toplantısıyla tanıtacak.

Sony Honami veya muhtemel adıyla Xperia Z1’in 5 inç 1080p ekran, dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili bellek, microSD kart yuvası ve 3000 mAh kapasiteli batarya gibi teknik özelliklere sahip olması bekleniyor. Cihazın yüksek çözünürlüklü bir arka kamera barındıracağı da önemli iddialar arasında.

Öte yandan ePrice sitesi de Xperia Z1’e ait olduğunu öne sürdüğü çeşitli basın fotoğraflarını sızdırdı. Çekimler Xperia Z1’in arka tarafını gösteriyor. Eğer bu fotoğraflar doğruysa, Xperia Z1’in siyah, beyaz ve mor renk seçenekleriyle çıktığını göreceğiz, tıpkı selefi Xperia Z gibi.

İlgili >> Unwired View, Twitter (@doomlord_xda), Twitter (@stagueve), ePrice

İLGİLİ HABERLER