Teknoloji

Sony hibrit ve Chrome OS ile çalışan iki farklı VAIO modeli üzerine çalışıyor

Sony’nin iki yeni dizüstü bilgisayar modeli için hazırlık yaptığı söyleniyor. Bunlardan bir tanesi akıllı dok istasyonuna sahip olan VAIO Hybrid PC, diğeri ise NVIDIA Tegra 2 tabanlı ve Chrome OS ile çalışan VAIO dizüstü bilgisayar.

Sony Insider’ın kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, VAIO Hybrid PC Core i7 işlemcili, Intel WiDi teknolojisini barındıran, SSD depolama birimli, HDMI çıkışı ve Intel Thunderbolt girişine sahip olan, 1.13 kg. ağırlığında, nispeten ince bir dizüstü bilgisayar. Bu ultrataşınabilir bilgisayarın 8 ile 16.5 saat arasında çalışma ömrü sunacağı, ancak kasasında optik sürücü barındırmayacağı da belirtiliyor. Yine de, masanıza döndüğünüzde, AMD Whistler-XT 1GB grafik işlemcili, Blu-ray disk yazıcılı, HDMI ve VGA çıkışlkı, ethernet ve USB portlara sahip ve 0.68 kg. ağırlığındaki dok ünitesi sayesinde eksik gibi görünen işleri de rahatlıkla tamamlayabileceksiniz.

Chrome OS yüklü makinede ise 11.6 inç’lik, 1366 x 768 çözünürlüklü ekran, 1 GB RAM ve bellek kartı sayesinde 16 GB’lık ekran sunuluyor. NVIDIA Tegra 2 işlemcili bu bilgisayarda mobil genişbant, WiFi ve Bluetooth gibi kablosuz ağ ve GPS navigasyon desteği yer alıyor. 298 x 215 x 19.9 mm’lik boyutlara sahip olan bu ultrataşınabilir cihazın 1 kg. civarında bir ağırlığa sahip olduğu belirtiliyor. Google’ın web odaklı işletim sistemini kullanacak olan bu bilgisayarda VAIO’ya özel bazı yazılımlar da bulunuyor. Sözünü ettiğimiz bu ürünün 2011 yazında piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili – Sony Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER