Eğlence

Sony henüz tamamlanmamış PS4 oyunlarının satışına sıcak bakıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz ay yeni oyun konsolu PlayStation 4’ü resmen duyuran Sony, yıl sonunda piyasaya çıkan cihaz için hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Joystiq’te yer alan habere göre, şirket bağımsız geliştiricilerin henüz tamamlanmamış PS4 oyunlarına erken erişim sağlamak adına bu oyunların satışına olumlu bakıyor. Sony America’nın yayıncı ve geliştirici ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı Adam Boyes, şirketin büyük hatalar içermedikleri sürece alfa aşamasındaki oyunların satışının bir problem olmayacağını dile getirdi ve aynı modelin PS3 ile PS Vita’ya da uygulanabileceğini ifade etti.

playstation-4-210213

Sony’nin rakiplerinden Valve da benzer bir hizmeti Steam bünyesinde Early Access (Erken Erişim) adıyla sunma yönündeki planlarını daha önce duyurmuştu. Bağımsız geliştiricilerin desteklenmesi gelecek nesil konsollarda önemli bir yere sahip olacak. Sony ve Microsoft gibi şirketler yetenekli oyun geliştiricilerini mobil platformlara kaptırmamak adına önemli çaba sarfediyor. Sony PS4 için oyun geliştirmenin PS3’e kıyasla daha kolay olacağının altını özellikle çiziyor.

Gamasutra’ya konuşan Adam Boyes, Sony’nin yeni konsoluyla birlikte gelişim sürecini modernize edeceğini ve zaman harcayan onay sürecinin bir kenara bırakılacağını dile getirdi. Şirket çoktandır piyasada olan oyunların güncellenmesi için talep ettiği yama ücretlerinden vazgeçeceğini de duyurdu. Sony bağımsız geliştiricileri PS4’e çekmek için gösterdiği çabaların sonucunu almaya The Witness ve Primal Carnage gibi oyunları platforma kazandırarak başlamıştı.

İlgili >> Joystiq, Gamasutra

İLGİLİ HABERLER