Manşetler

Sony Güney Kore CEO’su 20 megapiksel Sony Xperia i1 “Honami”nin gelişini doğruladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

41 megapiksel kameralı Nokia Lumia 1020 ve 16 megapiksel kameralı Samsung Galaxy S4 Zoom, akıllı telefon arenasında piksel savaşlarının daha da kızışabileceğine dair işaretler arasında yer alıyor. Sony’den gelen sızıntılar da aslında savaşın kızışacağının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

sony-xperia-i1-honami-dedikodu-150713

Sony’nin şu sıralar “Honami” kod adıyla anılan bir cihaz geliştirmekte olduğu söyleniyor. 20 megapiksel kameraya sahip olan bu cihaz muhtemelen Xperia i1 adıyla piyasaya sunulabilir. Sony Güney Kore CEO’su Kenji Sakai de Honami kod adlı cihazın yolda olduğu bilgisini doğruladı. Güney Kore yöneticisi sadece kendi ülkesi adına da konuşmuş olabilir, ancak Sony’nin kendi ana vatanı Japonya dışında başka ülkeler için özel cihazlar ürettiğini pek görmedik.

Bazı kaynaklar Sony’nin bu cihazı eylül ayında Berlin’de düzenlenecek IFA fuarında tanıtacağını iddia ediyor. Bu arada Esato mobil cihaz forumlarına üye olan bir kullanıcı Xperia i1’e ait bir test modelini kullandığını öne sürdü. “Razec” rumuzlu bu kullanıcı 20 megapiksel kameranın f/2.0 diyafram açıklığı ve 5 mm. odak uzaklığı gibi özelliklere sahip olduğunu dile getirdi. Ayrıca BIONZ görüntü işleme ve Xenon flaşın da Xperia i1’in özellikleri arasında yer aldığı öne sürülüyor. Bu arada cihazda muhtemelen Cybershot markalı bir kamera uygulaması da bulunacak.

İlgili >> PhoneArena, KnowYourMobile

İLGİLİ HABERLER