Teknoloji

Sony GTK-PG10: Açık hava partileri için en iyi hoparlör

Bluetooth hoparlörlerin açık havadaki etkinliklerin önemli parçalardan biri hâline geldiği yadsınamaz bir gerçek. Üreticiler çeşitli aydınlatma ve hareket tabanlı ses efektleriyle ürünlerine farklılık kazandırırken, Sony CES 2019‘da sergilediği yeni hoparlörüyle bu alandaki tasarım yarışını başka bir boyuta taşıyor. Sony GTK-PG10 adını verdiği hoparlörünün “en iyi parti hoparlörü” olduğunu iddia ediyor.

250 dolar karşılığında satılacak olan bu hoparlörde özel bir açık hava partisi modu bulunuyor. Sony’den yapılan açıklamaya göre, bu mod aktif hâle getirildiğinde dijital sinyal işleyicisi ses ayarlarını en iyi açık hava performansı için optimize ediyor. Yeniden şarj edilebilen pil ise 13 saat boyunca müzik dinlemeyi mümkün kılıyor.

Küp şeklindeki hoparlörün yanlarında tutacaklar bulunuyor. Hoparlörü yüksek bir yere koymak mantıklı görünse de, iki nedenden dolayı bunu yapmamakta fayda var. Bu nedenlerden ilki, gerçek sihrin hoparlörün üst paneli açılınca ortaya çıkması. Üst panel açılınca yerleşik tiz hoparlörleri sesi hem yukarıya hem de aşağıya doğru gönderiyor ve sesin dış mekanda daha iyi yayılmasını sağlıyor. Buna ek olarak, üst panel açıldığında dört adet bardak koyma yeri de gün yüzüne çıkıyor. Hoparlörün üst kısmı sıçramalara karşı dayanıklı olduğu için buraya bardak koymak herhangi bir sıkıntı oluşturmuyor.

Sony GTK-PG10, yerleşik FM radyoya da sahip. Müzik kaynağı ise Bluetooth’un yanı sıra, USB ve AUX kabloları üzerinden hoparlöre bağlanabiliyor. Hoparlör, karaoke deneyimi için de kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER