Teknoloji

Sony’den video blog çekenler için yeni kamera tutucusu

sony gp-vpt2bt

Sony GP-VPT2BT adını taşıyan yeni kamera tutucusunu tanıttı. Şirketin kısa süre önce çıkardığı aynasız fotoğraf makinelerinin hepsine Bluetooth ile bağlanabilen GP-VPT2BT, bu ay içinde yurt dışında satışa sunulacak.

Bluetooth desteği sayesinde kullanıcılar kablolarla cebelleşmekten kurtulacak. Buna ek olarak, kablo bağlantılarının kapalı olması da fotoğraf makinesini daha sağlam bir şekilde korumayı sağlayacak. Bluetooth destekli GP-VPT2BT sayesinde video günlük (vlog) çekenlerin en iyi açıyı bulmalarının kolaylaşması vadediliyor.

Sony’den yapılan açıklamada, yeni kamera tutucusunun Alpha A9 II, A9, A7R IV, A7R III, A7 III, A6600, A6400 ve A6100 ile RX100 VII ve RX0 II modelleriyle uyumlu olduğu belirtildi. Kamera tutucusunun üzerinde zum ayarlayıcısı, kilit düğmesi ve işlevi isteğe bağlı olarak özelleştirilebilen bir buton bulunuyor. GP-VPT2BT, altından çıkan ayakları sayesinde bir kamera tutucusu olarak da kullanılabiliyor.

Sony GP-VPT2BT kendi piliyle çalışacak

Sony’den yapılan açıklamada, kamera tutucusunun toza ve suya karşı dayanıklı olduğu belirtildi. Ancak ürün sayfasındaki bir dipnotta, dayanıklılık konusunda yüzde 100 garanti verilemeyeceği ifade ediliyor.

GP-VPT2BT, kendi piline sahip. Dolayısıyla kullanım öncesinde hem kameranın hem de GP-VPT2BT’nin pilinin dolu olduğunu kontrol etmekte fayda var. Kamera tutucusu ABD’de 140 dolar karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER