Manşetler

Sony görüntü sensörü işini ayrı bir şirkete dönüştürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-xperia-z3-inceleme-00017

Sony cihazlar birimini yeniden yapılandırdığını açıkladı. Bu yeni yapılanmayla birlikte şirketin görüntü sensörü operasyonlarının önemi gösterilmiş ve başarısı da ödüllendirilmiş oldu.

Cihazlar segmenti genel olarak Sony’nin depolama, pil ve yarı iletken işlerinden oluşuyor, ancak bunlardan özellikle görüntü sensörlerine odaklanan sonuncusu Sony Semiconductor Solutions (Sony Yarı İletken Çözümleri) adıyla yeni bir şirket olarak Sony bünyesinden ayrılıyor.

Şu anda yarı iletken üretimi ve tasarımıyla ilgilenen birimler, Sony Semiconductor Corporation ve Sony LSI Design bu yeni şirketin birer iştirakleri hâline geliyor. Sony’nin medya operasyonları Sony Storage Media and Devices Corporation bünyesine alınıyor. Pil işleri de Sony Energy Devices Corporation çatısı altına giriyor.

Sensör birimini ayırmak, bu birimin işlerinin de VAIO gibi Sony bünyesinden çıkacağı anlamına gelmiyor. Bu, CEO Kaz Hirai’nin Sony’nin işlerini birbirinden daha fazla ayrılmış ve verimli bileşenler hâline getirme stratejisinin bir parçasını oluşturuyor. Sony aynı hamleyi geçen yıl Bravia TV’leri için yapmıştı. Ayrıca ses ve video birimleri de bu ayın başından itibaren ayrı ticari kimliklerle faaliyetlerini sürdürmeye başladı.

Sony, kameralarının en önemli bileşeni olan görüntü sensörlerinde pazar lideri konumunda. Yongaları Sony’nin Alpha serisinden Nikon’un üst sınıf DSLR makinelerine kadar birçok kamerada kullanılıyor. Son yıllarda da Sony sensörlerinin Apple, Xiaomi ve şimdi de Google’ın yeni Nexus cihazlarının kameralarında yer aldığını görüyoruz.

Cihazlar segmenti bir süredir Sony’nin finans raporlarının en parlak bölümlerinden bir tanesini oluşturuyordu. Bundan böyle görüntü sensör işlerinin nasıl performans göstereceğini daha iyi görme şansı yakalayacağız.

İLGİLİ HABERLER