Manşetler

Sony Geohot’un PS3 atağına karşılık yasal yollara başvurdu

Sony Geohot ve diğer korsanlar tarafından geliştirilen PS3 korsanlık araçlarına erişimi engellemek için girişimlere başladı. Geohot’un sitesinde yer alan şikayet kopyalarına göre, Sony geliştirilen korsanlık araçlarının ve bu araçlarla ilgili tüm materyallerin web’den kaldırılmasını, Geohot’un kendi ekipmanına da el koyulmasını talep ediyor.

Sony’ye göre Hotz’un korsanlık gayretleri Bilgisayar Sahteciliği ve Suistimali Akdine aykırılık içeriyor. Bu gayretler telif haklarını da ihlâl ediyor. Ayrıca Hotz PlayStation Network’ün hizmet şartlarına ve kullanıcı sözleşmesine karşı gelmekle de suçlanıyor. Geohot şimdilik eski ana sayfasını başka bir sayfaya taşıdı. Mahkemenin Sony’nin taleplerinin ne kadarını uygun bulacağı zamanla görülecek. Ancak bu zamana kadar Geohot’un korsanlık yöntemleri yayıldığı kadar yayılmış olacaktır.

Bu arada Sony, Geohot ve fail0verflow aracını geliştiren ekibi de mahkemeye verdi. George Hotz (Geohot), Sven Peter, Hector Martin Cantero ve jailbreak aracının arkasındaki kişlere Sony tarafından dava açıldı.

İlgili – Geohot
İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER