Teknoloji

Sony gelecek nesil arkadan aydınlatmalı CMOS sensörünü tanıttı

Sony, dijital makineler için geliştirdiği yeni nesil arkadan aydınlatmalı CMOS sensörünü duyurdu. Yeni CMOS sensörün geliştirilmesi sırasında piksel bölümü arkadan aydınlatma yapılı piksellerle katmanlanıp işaret işleme görevi üstlenen yongaya yerleştiriliyor. Katmanlanmış yongada tipik arkadan aydınlatmalı CMOS sensörlerin barındırdığı normal alt katman desteği yer almıyor.

Sözünü ettiğimiz katmanlı yapı CMOS sensörün daha iyi görüntü kalitesi sağlamasına ve işlev görmesine yardımcı oluyor. Ayrıca bu yeni sensör daha küçük boyutlara sahip. İçeride yer alan bileşenlerin küçülmesi makinelerin daha da küçülmesi anlamına geliyor. Bu yığılmış CMOS sensörün bir diğer büyük özelliği de daha hızlı çalışması ve daha düşük güç tüketimine sahip olması.

Sony, daha fazla işleve sahip kameralara olan talep nedeniyle bu yeni sensörü geliştirdiğine, ayrıca bu sensörün oldukça geniş yelpazedeki şartlara uyum sağladığına dikkat çekiyor. Yığılı CMOS sensör daha yüksek sayıda piksele ve daha kompakt boyutlara kapı açacak. Sensörün üretimine önümüzdeki mart ayında başlanması planlanıyor.

İlgili – Sony

İLGİLİ HABERLER