Eğlence

Sony ForwardWorks ile PlayStation deneyimini mobilde sunmayı bir kez daha deneyecek

sony playstation 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony forwardworks playstation mobil

Sony, bir süre önce PlayStation birimini Sony Interactive Entertainment isimli şirketin altında konumlandıran yeniden yapılanma hamlesini duyurmuştu. Japon elektronik devi, şimdi de mobil oyun üstüne odaklanacak yeni bir şirketi hayata geçiriyor. “ForwardWorks” adını taşıyan yeni şirket, telefon ve tablet gibi bağlı cihazlar için tam teşekküllü oyunlar vadediyor.

Yapılan açıklamada, ForwardWorks’ün PlayStation oyunlarının geniş fikri mülkiyet portföyünden ve yıllar boyunca PlayStation aracılığıyla elde edilen oyun geliştirme uzmanlığından faydalanacağı belirtildi. Sony ForwardWorks içinse ilk odak noktası Asya ve Japonya’daki akıllı telefon sahipleri olacak.

Nintendo’da mobil oyun geliştirme işine gireceğini geçtiğimiz yıl açıklamış ve ilk mobil oyunu Miitomo’yu kısa bir süre önce yayınlanmıştı. Görünen o ki, mobil oyunlar konusunda Sony de Nintendo’nunkine benzer bir yoldan yürüyecek. Yıllar içinde oluşan oyun geliştirme deneyiminden ve popüler karakterlerden faydalanmak, her iki Japon şirketinin de planında yer alıyor.

Sony’nin PlayStation Mobile girişimini sonlandıracağını açıklamasının üstünden yaklaşık bir yıl geçti. ForwardWorks’ün kurulması, şirketin mobil oyun pazarındaki şansını bir kez daha denemeye hazır olduğunu gösteriyor. Sony, bu sefer Vita türevi cihazlar veya özel uygulamalar yerine herkesin erişebildiği ve faydalanabildiği platformlar üzerinden yürümeye hazırlanıyor. Bu denemenin nasıl sonuçlanacağı konusunda fikir beyan etmek içinse ForwardWorks’ün sergileyeceği ilk örnekleri görmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER