EğlenceTeknoloji

Sony’den Fortnite’ın geliştiricisine önemli yatırım

sony Fortnite için yeni Savaş Bileti hazırlığı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, Fortnite ile adını geniş kitlelere duyuran Epic Games’e önemli bir yatırım yapıyor. Japon teknoloji devi, Epic Games’e 250 milyon dolarlık bir kaynak sağlayacak. Bu yatırımla Sony, aynı zamanda Unreal Engine oyun motorunu da geliştiren Epic Games’te küçük bir hisse sahibi de olacak.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, iki şirketin uzun süredir yakın ilişki içinde olduğuna dikkat çekildi ve yeni yatırımla bu işbirliğinin daha da gelişeceği ifade edildi.

Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, Epic Games’e yapılacak yatırımla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Epic’in grafik gibi alanlardaki güçlü teknolojisi, onları oyun motoru gelişiminde Unreal Engine ve diğer yeniliklerle birlikte ön saflara koyuyor. Epic ile daha fazla işbirliği için fırsatları araştırmaya devam edeceğiz. Böylelikle hem müşterilerimize hem de oyun endüstrisine oyunların da ötesine geçen faydalar sağlamayı hedefliyoruz.”

Epic Games denince herkesin aklına doğal olarak Fortnite gelse de, Sony bu yatırım sayesinde pek çok oyunun temelinde yer alan Unreal Engine üzerinde de söz sahibi oluyor. Fortnite’ın öncülerinden biri olduğu oyun ve dijital deneyimleri buluşturma konusu da Sony’ye yeni ufuklar açma potansiyeline sahip. Bu işbirliğinin somut yansımalarını görmek içinse biraz beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER