Eğlence

Sony filmler, tv programları ve PlayStation oyunları için web tabanlı mağazayı devreye soktu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, PlayStation Store’un web versiyonu olarak nitelendirilebilecek Sony Entertainment Network Store’u sessiz sedasız test etmeye başladı. Site devreye girmesine rağmen Sony cephesinden resmi bir duyuru gelmedi. Bu mağaza ile Sony, Microsoft’un Xbox Store’u gibi benzer nitelikteki mağazalar ile de doğrudan rekabete girmiş oldu. Şirket, haziran ayında da bir e-kitap sitesini faaliyete geçirmişti.

Sony Entertainment Network Store’da sunulan fiyatların konsol tabanlı PlayStation Store ile aynı seviyede olduğu görülüyor. Kullanıcılar mağazada ödemelerini kredi kartı, ön yüklemeli kart ve PayPal ile yapabiliyor. Satın alınmış tüm içerikler otomatik olarak indirme sırasına ekleniyor. Ancak, bu özelliği Hesap Yönetimi ayarlarından aktif hale getirmek gerekiyor.

Sony Entertainment Network Store’da PlayStation 3, PS Vita ve PSP ile uyumlu içerikler mevcut. Platformda yer alan film ve tv programları ise bilgisayarlar, Sony tabletler ve Xperia akıllı telefonlarla uyumlu. Mağaza, şu an için Türkiye’de aktif duruma gelmiş değil. Yurtdışındaki kullanıcılar içinse açılışa ve Noel dönemine özel bazı fırsatlar sunuluyor. PlayStation Blog’da yer alan bir yazının altına yorum bırakan Sony’den Fred Dutton ise şirketin halen mağazayı test ettiğini belirtti ve resmi duyuruyu yapmayı dört gözle beklediğini sözlerine ekledi.

İlgili >> Eurogamer, PlayStation Blog

İLGİLİ HABERLER